Translate

İzleyiciler

20 Mart 2011 Pazar

Bilimadamlarından nükleer santral önerisi

Yunanistan'da, uluslararası çapta ün sahibi olan bir grup bilim adamının, hükümete gönderdikleri bir mektupta, "ülkenin enerji ihtiyacının karşılanması için nükleer enerji santralleri inşa edilmesini" önerdikleri bildirildi.

Atina'da yayımlanan haftalık Proto Thema gazetesi, aralarında yabancı ülkelerdeki üniversitelerde çalışan nükleer teknoloji uzmanlarının da bulunduğu 11 seçkin Yunanlı bilim adamının, Çevre Bakanı Tina Birbili'ye bir mektup göndererek, "nükleer enerjinin, ülkenin enerji geleceği konusunda yegane çözüm yolu olduğunu ve bu nedenle biran önce Yunanistan'da nükleer santraller inşa edilmesine başlanılmasını" önerdiklerini kaydetti.
Proto Thema, "nükleer enerjinin, ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'ın elektrik ihtiyacı konusunda alternatif bir çözüm yolu olabileceği" kaydedilen mektupta, "nükleer enerji, bugünkü koşullarda ekonomik
sorunlar da dikkate alındığında, ülkenin enerji sorununu çözebilecek yegane kaynaktır. Teknolojik açıdan gelişmiş olan bu enerji şekli, sera gazı oluşturmadığı gibi, madeni yakıtlarla rekabet edebilen en ucuz enerjidir" ifadelerinin yer aldığını yazdı.
Mektubun altında imzası bulunan bilimadamlarından Nükleer Fizik Profesörü Doktor Dimitris Kokkinos, Proto Thema gazetesine yaptığı açıklamada, Çevre Bakanlığı'na gönderdikleri mektuba henüz cevap verilmediğini belirterek, "Yunanistan;da bir nükleer santralin inşa edilmesinin, sıfır hava kirliliği ile en düşük maliyette, sabit düzeyde ve bol miktarda elektriği güvence altına alacağını" savundu.
Yunanistan'da nükleer enerjiyi savunun bilim adamları, geçtiğimiz yıl Çevre Bakanlığı'nın "yenilenebilir enerji kaynakları"yla ilgili parlamentoya sunduğu yasa tasarısında nükleer enerjinin yer almamasına itiraz etmiş ve hükümete gönderdikleri bir mektupta, bu konunun ilgili bakanlıklar tarafından yeniden incelenmesini istemişlerdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail