Translate

İzleyiciler

28 Kasım 2015 Cumartesi

WhatsApp'a Nasıl Şifre Konur?

WhatsApp, mesajlaşma uygulamalarında popüler uygulamaların başında geliyor. Peki, özel mesaj ve medya dosyalarımızın olduğu WhatsApp'a nasıl şifre koyabiliriz?


WhatsApp'a Nasıl Şifre Konur?
WhatsApp uygulaması artık hayatımızın birçok bölümünde rol oynamaya başladı. Her geçen zaman yenilenmeye devam eden WhatsApp artık sesli görüşme, mesajlaşma, medya alışverişi gibi birçok fonksiyon içeriyor. Artık mesajlaşma uygulamasından çok özel hayatımızın de yer aldığı WhatsApp, telefonlarımızı
izinsiz alarak kullananlarının eline geçebiliyor.
Bu durumu çoğu zaman yaşadığımız ve rahatsız olduğumuz bir gerçek. Bu yoldan kurtulmanın iki yolu var. Bunlardan ilki telefonumuza parola koymak diğeri ise WhatsApp uygulamasına parola koymak.

:: WhatsApp'ta Yıldızlı Mesaj Devri!

Uygulama bazlı baktığımızda bunlardan en güvenli seçenek WhatsAppuygulamasına parola koymaktır. Çünkü bazen telefon parolasını açıp cihazı bir başka kişiye verdiğimizde de  bu uygulamaya erişmesi mümkün olacaktır. Peki bu kadar özel bilginin yer aldığı WhatsApp'a nasıl şifre koyulur?

WhatsApp Şifre Koyma Yöntemleri

Android'de WhatsApp'a Şifre Koyma

Smart AppLock

Eğer akıllı cihazınızın dahili bir uygulama şifreleme uygulaması yoksa çözüm üçüncü parti aplikasyonlar olacaktır. Android kullanıcıları için markette yer alan en popüler uygulamalardan biri olan Smart AppLock, WhatsApp şifrelemesi konusunda size yardımcı olacaktır.

:: WhatsApp Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Öncelikle Smart AppLock uygulamasını Google Play Market üzerindenAndroid cihazınıza kurun. Yükledikten sonra açtığınız uygulama sizden bir parola isteyecektir. Varsayılan parola 7777'dir. Daha sonra uygulama içerisinde Ayarlar > Şifre ve Desen sekmesine dokunarak istediğimiz şifre stilini seçip varsayılan şifreyi değiştirilebiliriz.
Ardından Uygulamalar sekmesinde yer alan + butonuna dokunarak WhatsApp veya şifrelemek istediğimiz bir başka uygulamayı seçin. Böylelikle WhatsApp şifre koyma işlemini başarıyla gerçekleştirmişolacaksınız.

:: WhatsApp İpuçları ve Püf Noktaları

Lock For WhatsApp

Bu uygulama Smart AppLock gibi mantığa sahip olsa da bu uygulama yalnızda WhatsApp uygulaması için geçerlidir. Bu uygulamayı telefonunuza yükledikten sonra uygulamaya girerek bir parola veya desen belirlemeniz yeterli olacaktır. Parolayı doğru girdiğinizde mesajlarınız görünecek, yanlış girdiğinizde ise hiçbir mesaj veya sohbet açılmayacaktır.

iOS'te WhatsApp'a Şifre Koyma

Genellikle iPhone cihazlarında kullandığımız WhatsApp uygulamasınıAppStore'da bulunan uygulamalarda yapmamız mümkün değil. iOS işletim sistemi bu uygulamaları güvensiz görmesi nedeniyle bu erişimlere yetki vermez. 

:: Jailbreak Nedir ? Ne İşe Yarar?

iPhone, iPad, iPod cihazlarında WhatsApp uygulamasına parola koyabilmeniz için cihazlarınıza Jailbreak yapmanız gerekmektedir. Ardından Cydia uygulaması ile tweak yüklemeniz gerekmektedir.
Jailbreak ile iPhone'larda BioProtect, Watusi veya WhatsApp++ tweakleri ile WhatsApp uygulamasını korumanız mümkün.

Computer - Internet Technology Design World -------WhatsApp'a Nasıl Şifre Konur?-------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail