Translate

İzleyiciler

2 Kasım 2015 Pazartesi

WhatsApp Hakkında Bilinmeyenler


Günümüzde anlık mesajlaşma uygulaması olarak en popüler uygulamalardan bir tanesi olan WhatsApp, 2009 yılından bu yana büyük bir büyüme yaşayarak 800 milyonu aşkın kullanıcıyı geride bırakmış durumda.


WhatsApp ve Gerçeği
Çok büyük bir popülerliği ulaştığı için hemen üzerine atlamanız gereken bir servis değil. Kayıt işlemi yapmadan önce üzerinde ciddi bir şekilde düşünmeniz gereken birkaç unsur bulunuyor. Bu uygulamanın pek de olumlu olmayan yönlerini bu yazımızda ele alıyor. Firma, Hiç bir şekilde sizin verilerinizi önemsemiyor. Geride bıraktığımız yaz ayında elektronik sınıf vakfı tarafında yapılan araştırmalar sonucun da firmanın üyelerinin ve kullanıcıların bilgilerini koruyup koruyamadığına yönelik bir araştırma sonucunda ilginç veriler ortaya çıktı.
Araştırmanın Beş Kriteri Bulunuyor
  1. Verilerin koruması için en iyi kriterlere sahip mi?
  2. Devletler tarafından kullanıcıların bilgileri istendiği şekilde bilgilendiriyor mu?
  3. Politika olarak veri muhafazası konusunda tutumları açık mı?
  4. Devletler tarafından herhangi bir içeriğin kaldırmasına talep ettiğinde bunu açığa çıkartıyor mu=?
  5. Devletlerin kullanıcıların bilgilerine kolayca ulaşması mümkün mü?
Paylaştığımız resimde ise WhatsApp bu durumda çok geride olduğu görülüyor.
Gizlilik Yok

WhatsApp tarafından hayata geçirilen havalı özelliklerden bir tanesi de iki mavi tik özelliğiydi. Fakat bu özellik havalı olduğu kadar insanların özel hayatlarını da zor duruma soktu. Mesajı açtığınız anda karşı taraf sizin mesajı okudğunuzu anlayacaktır.
WEB Tarafından Yapılan Erişimde WhatsApp Dolandırıcılarına Dikkat Edilmesi Gerekiyor
Yaşanan altı yıllık geçmişinde belki de en büyük gelişmelerden biri olarak açıklanan WhatsApp Web Hizmeti olumlu olduğu kadar da çok büyük bir güvenlik açığı içeriyor. Siber suçlulukların göndermiş olduğu sahte linkler ile birlikte insanlar kolay bir şekilde kandırılabilir ve mağdur duruma düşebilir.
Satışı Gerçekleştirildi Sahibi Facebook Oldu
Toplamda 19 milyar dolarlık bir satın alım file birlikte Facebook tarihinde en büyük satın alımı gerçekleştirmiş oldu. Teknoloji devi tarafından satın alınmış olması yeniliklerinden gelmesi açısından daha kolay olacağı gibi de güvenlik ve müşteri verilerin gizliliği açısından yeni reklam modellerinin denenme ihtimalini de beraberinde getirdiğini açıklıyor.
İnternet Şart
WhatsApp hizmetinin normal mesajlaşma ile aynı olduğunu düşünüyor ya da hayal ediyorsanız unutun gitsin. WhatsApp tamamen internete bağımlı bir şekilde uygulama olup internet olmadığı ve sinyalinde zayıf olduğu yerlerde işinize yaramayan bir uygulama.
Bedava Değil
WhatsApp, Normalde ücretsiz olarak kullanılıyordu. Firma yapmış olduğu davranış ile birlikte kullanıcıların yıllık 0,99 Dolar karşılığında hizmet satışı yapıyor. Böylece reklamsız geçen bir yıl WhatsApp kullanmış oluyorsunuz.



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail