Translate

İzleyiciler

12 Kasım 2015 Perşembe

Kaspersky'ın Beklenen Sürümü Çıktı!

İnternet dünyasında siber saldırılardan korunmak isteyenlerin en çok tercih ettiği anti virüs yazılımlarından biri olan Kaspersky’ın merakla beklenen sürümü yayınlandı.


Kaspersky'ın Beklenen Sürümü Çıktı!
Tüketici BT Güvenliği Riskleri Araştırmasının gösterdiğine göre, çevrimiçi güvenlikleri konusunda endişe duyan internet kullanıcılarının sayısı, geçen yıldan bu yana ciddi oranda arttı. Türk kullanıcıların yüzde 65'i birinin kişisel dosyalarına erişebileceğinden endişe ederken yüzde 57'si cihazlarında kendileri
hakkında bilgi toplayan programlar olabileceği kaygısını yaşıyor.

Türk kullanıcılar web kameralarına güvenmiyor

Türkiye'deki katılımcıların yüzde 52'si web kameralarına güvenmiyor – kameraların cihaz sahiplerini gözetlemek için sıklıkla kullanıldığı biliniyor. Bütün bu sorunlar, kullanıcıların cihazları üzerindeki güvenliğini sağlamanın yeni yollarını bulmak için güvenlik çözümleri gerektiriyor. Kaspersky Internet Security – çoklu cihaz 2016'nın yeni sürümleri, bu fikir doğrultusunda ve yeni güvenlik koruma teknolojilerini bünyelerinde toplayarak tasarlandı.

Hedefte sosyal ağlar var

Sosyal ağlar, reklamcılık ve analitik acenteleri, sık sık kullanıcıların tarayıcı faaliyetleri, konumları, arama geçmişleri, vb. hakkında bilgi talep ediyor. Bu bilgilere tarayıcı yoluyla ulaşıyorlar, bunları yeniden satabiliyorlar ve kullanıcıya içerik açısından hedefli reklamlar gösteriyorlar. Private Browsing (Özel Tarama), bu tür verileri Internet trafiğinden kaldırıyor ve engellenen talepleri özel bir eklenti aracılığıyla kullanıcıya rapor ediyor (Mozilla Firefox, Internet Explorer ve Google Chrome için mevcut).
Kaspersky Lab’ın teknolojisi, tarayıcılara dahil edilen diğer araçlardan farklı: ürün, kullanıcıların çerez dosyaları aracılığıyla tanımlanmasını önlemekten ya da kullanıcıları takip edebilecek verileri aktarmak istemediğini siteler konusunda uyarı yapmaktan çok daha fazlasını yapıyor; bu verilerin cihazı terk etmeyeceğini garanti ediyor.

Tek bir yazılımla, birçok platforma erişme imkanı

Ücretsiz yazılım kurulduğu zaman ilave uzantıların kullanıcının bilgisi olmadan kullanıcı cihazına dahil edilmesi de oldukça yaygın bir durum. Bu değişiklikler, tarayıcı ana sayfasını ya da varsayılan arama motorunu etkileyebiliyor veya ekstra eklentiler ve / veya uzantılar vb. kurabiliyor.
Bunun yanı sıra, ağ ve sistem yapılandırmaları cihaz sahibinin onayı olmadan değiştirilebiliyor. Bazı eklentiler ve uzantılar, kullanıcılar ile kullanıcıların çevrimiçi hareketleri konusunda bilgi topladığı ve bu bilgileri farklı amaçlarla kullandığı için, bütün bu öğeler kullanıcı güvenliğini suiistimal etme potansiyeli taşıyor. Change Control (Değişim Kontrolü*), bu tür değişiklikler yapmaya çalışan herhangi bir işlemi tespit ediyor, kullanıcıya rapor ediyor ve işleme izin verilmesi yoksa işlemin engellenmesi mi gerektiğini soruyor.

Kaspersky hesabım ile uzaktan erişim

Buna ek olarak, güncellenen Privacy Cleaner aracı; tarayıcı geçmişi, açılan en son belgelerin listesi, vb. gibi kullanıcı faaliyetlerinin bütün izlerinin bir Windows bilgisayardan kaldırılmasına yardım ediyor. Bunun yanı sıra, Webcam Protection özelliği, web kamerası görüntülerinin durdurulmasını engelliyor, yasal uygulamalar tarafından erişildiği zaman kullanıcıları bilgilendiriyor ve kameraya bütün erişimi engelleme olanağı sunuyor.
Siber tehdit tablosu sürekli olarak değişen bir konu olduğu için, kullanıcıların mevcut en yeni koruma geliştirmelerini temin etmek amacıyla güvenlik ürünlerini en yeni sürümlere düzenli olarak güncellemesini şiddetle tavsiye ediyoruz. Kaspersky Lab’ın yeni ana ürünü, ücretsiz otomatik güncellemeler ve yükseltmeler içeriyor ve kişisel Kaspersky hesabım aracılığıyla uzaktan yönetilebiliyor.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail