Translate

İzleyiciler

12 Kasım 2015 Perşembe

Dünya Benzeri Gezegen Bulundu!

Uzay çalışmaları sürerken, Alternatif Dünya araştırmaları da devam ediyor. Son olarak ise Dünya ile benzerlik gösteren bir gezegen olduğu bilgisi aktarıldı. İşte detaylar!


Dünya Benzeri Gezegen Bulundu!
Yüksek bir ivme ile devam eden uzay çalışmaları, Alternatif Dünya başlığını da kapsıyor. Bu bağlamda bilim insanları, diğer güneş sistemlerini ve gezegenlerini incelemeye devam ediyor.

:: Mars Yüzeyinde Canlı İzlerine mi Rastlandı?

Son yapılan bir açıklamaya göre ise, güneş sistemimiz dışında yer alan bir gezegen, Dünya koşullarını ve canlı popülasyonları barındırıyor olabilir.

Dünya benzeri gezegen: GJ 1132b

Uzay teleskopları aracılığı ile devam eden gözlem çalışmalarının sonucuna, bir
yenisi daha eklenmiş oldu. Aktarılan bilgilere göre, kendi güneş sistemimiz dışında kalan ve kod ismi GJ 1132b olan gezegen, Dünya ile benzerlik gösterebileceği gibi, içerisinde olası canlı kolonilerini de barındırıyor olabilir.
15-11/12/news_1-dunya-benzeri-gezegen-bulundu-populer-bilim-2015.png
Aktarılan bilgilere göre, Dünya’dan 39 Işık Yılı uzaklıkta bulunan GJ 1132b, ayrıca Dünya ölçülerinden, yaklaşık %16 daha büyük bir gezegen. Şu an için akıllarda ki tek soru işareti ise, GJ 1132b’nin, sıcaklığının 260C olarak ölçülmesi oluyor.
Ancak bu konuda net bir çıkarıma varılmış değil. Zira şu anda kullanılan Uzay Teleskopları ile, söz konusu gezegenin atmosfer detaylarına erişilemiyor. Yani şu anda GJ 1132b’nin, söz konusu bu sıcaklıktan dolayı atmosferini kaybedip kaybetmediği tam bir muamma… Dolayısıyla atmosferin, yüzelde bu birikmesine imkan verip vermediği de, bilinemiyor.
Araştırmacıların bu konuda beklentileri ise, 2018 ve 2025 yıllarında, devreye girecek yeni Uzay Teleskopları… Zira 2018 yılında aktif olacakJames Webb Uzay Teleskobu ve 2025 yılında aktif kullanıma açılacak Giant Magellar Teleskobu, bu ve buna benzer Alternatif Dünya araştırmalarına ciddi katkı sağlayacak.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail