Translate

İzleyiciler

11 Kasım 2015 Çarşamba

Google Maps'e internetsiz navigasyon özelliği

Google Maps İnternetsiz de Çalışıyor!


Google, bugün Android için yayınladığı bir güncellemeyle Google Maps'e internetsiz navigasyon özelliğini ekledi. Bu özellik iOS'e gelecek mi? Detaylar haberde.


Google Maps İnternetsiz de Çalışıyor!
Navigasyon sektörünün lideri Google Maps, bir süredir çevrimdışı navigasyon hizmeti vermemesiyle eleştiriliyordu. Gelen şikayetlere kulak veren Google, Android için bugün yayınladığı bir güncelleme ile çevrimdışı navigasyon özelliğini uygulamaya ekledi.

:: En İyi 5 Harita Uygulaması!

İnternetsiz Google Maps nasıl çalışıyor?

iOS için de önümüzdeki günlerde geleceği öğrenilen yeni özellik, Google
Maps kullanıcılarının önce internete bağlı olarak belli bir bölgeyi seçmesi ile başlıyor. Daha sonra seçilen bölgenin etrafındaki konum bilgileriniindiren ve kaydeden uygulama, internet olmadan da navigasyon hizmetiveriyor.
Ayrıca bir bölgenin bilgilerini indirdikten sonra 15 gün içerisinde cihaz tekrar internete bağlanırsa Google Maps, yeniden aynı bölgenin verilerini indirerek konum bilgilerini güncel tutacak.
 
15-11/10/maps.jpg
 
Google'ın ürün yöneticisi Amanda Bishop, "Bu yeni özellik için 2-3 yıldır çalışıyorduk. Google Maps'in mobil internet üzerinden kullanımı hakkında birçok şikayet almıştık. Google Maps'e ekleyeceğimiz bu özellik, yaşananproblemleri büyük ölçüde giderecek" açıklamasını yaptı.
 
Google Maps'in yeni versiyonu dünya çapında bugün yayınlanmaya başlandığından güncellemenin ülkemizde de kullanılabilir olmasının biraz zaman alabileceğini hatırlatalım.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail