Translate

İzleyiciler

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Windows'unuz dakik olsun!

Windows'unuzun saati sapmasın!

Windows'unuzun saati, bu küçük ve basit ayar sonrasında hiç şaşmayacak!

Windows işletim sisteminizin saati gerek bilgisayarınızın sürekli açık kalması gerek de ısınmalar sonucu normal değerlerden birkaç dakika sapma yapabiliyor. Size şimdi anlatacağımız yöntemle bu dakikalık sapmaların önüne geçebilir ve Windows'unuzu günlük dakik hale getirebilirsiniz.
Öncelikle, Windows'un başlat menüsüne "Görev Zamanlayıcısı" yazın ve çalıştırın. Daha sonra "Eylem"den "Görev Oluştur" seçeneğine tıklayın. Buradan "Genel" altında görevinize istediğiniz bir ismi verebilirsiniz daha sonra da görevin etkili olmasını istediğiniz kullanıcı ya da grupları seçebilirsiniz. Yine "Genel"in altında "En yüksek ayrıcalıklarla çalıştır" seçeneğinin yanına tik koyup devam ediyoruz.
"Tetikleyiciler" sekmesi altında "Yeni" seçeneğine tıklayıp "Her gün" seçeniğini işaretliyorsunuz. Daha sonra görevin gerçeklemesini istediğiniz saati de girebilirsiniz. "Eylemler" sekmesi altına geldiğinizde "Programı başlat" seçeneğinin altına "%windir%\system32\sc.exe" komutunu giriyorsunuz. Bağımsız değişkenler kısmına da "start w32time task_started" yazıyorsunuz. Burada tamam dedikten sonra yeniden bir eylem yaratmak için tekrar "Yeni" diyoruz. Bu sefer komut olarak "%windir%\system32\w32tm.exe" yazın ve değişkenler kısmına da "/resync" komutunu girin. Son olarak "Ayarlar" kısımına girin ve "Zamanlanan başlangıç kaçırılırsa görevi mümkün olan en kısa zamanda çalıştır" seçeneğini işaretleyin ve görevinizi kaydedin.
Artık Windows'unuzun saati haftalık yerine günlük ayarlamalarla çalışacak ve gün içinde özellikle dakikalar sizin için çok önemliyse, sizi birçok dertten kurtaracak.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail