Translate

İzleyiciler

13 Ağustos 2011 Cumartesi

Titan'dan eşsiz görüntü

Titan'dan eşsiz görüntü

Amerikalı bilim adamları, ilk kez bir başka gökcisminin yüzeyindeki bir sıvının güneş ışınlarını yansıtmasını görüntüledi.


Amerikan uzay çalışmaları kuruluşu NASA'dan yapılan açıklamada, Cassini uzay aracının görüntülediği fotoğrafın, Satürn'ün uydusu Titan'ın çok sayıda büyük göl biçimli havzalarla sıvının varlığını doğruladığını belirtildi.
Cassini projesinden çalışan bilim adamları, uzay aracının Satürn'ün yörüngesine girdiği 2004'ten bu yana Titan'ın yüzeyinden bir ayna etkisi yaratan bir yansımanın görüntüsünü elde etmeyi umuyordu. Kuzey yarıküresinde güney yarıküresinden daha fazla göle sahip bulunan Titan, Cassini uygun açıdan geçtiğinde kış karanlığına gömülüyordu.
Tesadüfi elde edilen görüntü, güneşin Ağustos 2009'da ekinoksa yaklaşarak Titan'ın kuzeyini doğrudan aydınlattığı yegane tarihten kısa süre önce 8 temmuz 2009'da Cassini'nin görsel ve kızılötesi haritalama spektrometresi tarafından elde edildi.
NASA'nın Pasadena'daki Jet Motorları Laboratuvarı'ndan Cassini projesinde görevli bilim adamı Bob Pappalardo, bu görüntünün Titan'ın kalın atmosferi, göllerle dolu yüzeyi ve başka dünyaya aitliği konusunda veri dolu olduğunu söyledi.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail