Translate

İzleyiciler

18 Ağustos 2011 Perşembe

Mum ışığında saklı elmaslar

St Andrews Üniversitesi'nden Profesör Wuzong Zhou tarafından yapılan araştırmada, bir mum alevinde saniyede bir buçuk milyon nano elmas partikülünün oluştuğu ortaya çıktı.
Mum ışığının milyonlarca küçük elmas parçacığı içerdiği keşfedildi. St Andrews Üniversitesinden Profesör Wuzong Zhou, mum alevinin merkezinden partiküllerin çıkarılması için, daha önce hiç yapılmadığı sanılan bir örnekleme yöntemi kullandı ve alevin karbonun bilinen dört formunu içerdiğini keşfetti. Normalde karbonun dört halinden her birinin farklı koşullar altında oluştuğunu kaydeden Zhou, bu yüzden mum alevinin dördünü bir arada içermesinin ilginç olduğunu söyledi.
Zhou, elmas partiküllerinin süreç içinde yandığını, ancak bu keşfin daha çevreci ve ucuz bir şekilde elmas üretilebilmesine yönelik araştırmaların önünü açabileceğini kaydetti. Daha önce yapılan bir araştırma, alevin altında bulunan hidrokarbon moleküllerinin alevin üzerinde karbondiokside dönüştüğünü ortaya koymuştu. İskoçya'nın en büyük mum üreticilerinden Shearer Mumları'nın yöneticilerinden Rosey Barnet, buluşun heyecan verici olduğunu, henüz mum alevinden söz konusu partikülleri ayrıştırmanın bir yolu olmasa da, bu bulgunun insanların mumlara olan bakış açılarını değiştirebileceğini belirtti.
Dünyada ilk mumun, iki bin yılı aşkın bir süre önce Çin'de icat edildiği sanılıyor.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail