Translate

İzleyiciler

26 Ağustos 2011 Cuma

Diz üstü bilgisayar artık ''bit pazarında'' da satılıyor

 Diz üstü bilgisayar bit pazarına düştü

Bir dönemler ancak maddi gücü iyi insanların satın alabildiği dizüstü bilgisayarlar artık ''bit pazarında'' da satılıyor.
Geçmişte yoksul insanların alışverişlerini yaptığı ve halk arasında ''bit pazarı'' olarak nitelendirilen iş yerlerinde birkaç yıl öncesine kadar ağırlıklı olarak satılan televizyon, buzdolabı ve müzik seti gibi elektronik eşyalarının yanına bir de bilgisayarlar eklendi.
Ayakkabı, koltuk değneği, halı, uydu alıcısı, çamaşır makinesi, ütü, cep telefonu, kamera ve mobilya gibi her türden ürünün yenisi ve ikinci elinin satıldığı iş yerlerinde, fiyatları son dönemlerde düşen dizüstü bilgisayarlar da müşterilerin ilgisini çekiyor.
Bit pazarı esnafından Mehmet Aydemir, genellikle teknoloji mağazalarında bulunan dizüstü bilgisayarları sattıklarını ve görenlerin bu duruma şaşırdığını anlatarak, ''bit pazarına nur değil, bilgisayar yağıyor'' diye espri yaptıklarını söyledi.
Geçmişte bit pazarlarında yurttaşlardan satın alınan eski eşyaların yine maddi imkanları kısıtlı kişilere satıldığını anlatan Aydemir, şöyle dedi:

''Özellikle yoksul insanlar alışverişlerini buradan yapıyorlardı. Artık elektronik eşyalar geçmişte olduğu gibi pahalı değil. Alım gücü yükseldi. Bundan dolayı bit pazarında da yoğunluk kalmadı. Son dönemlerde ise özellikle dizüstü bilgisayarlarını değiştirmek isteyenlerin eskisini bize getirmesi işlerimizi hareketlendirdi. Teknoloji sürekli geliştiğinden eski ürünleri atmak yerine bit pazarına satıyorlar. Biz de düşük karlar ekleyerek bunları pazarlıyoruz. Şu anda değişik özelliklerdeki dizüstü bilgisayarların fiyatları 200 ile 400 lira arasında değişiyor. Teknoloji mağazalarında fiyatlar dar gelirliler açısından oldukça yüksek. Bundan dolayı ikinci el bilgisayarlar büyük talep görüyor.''
Aydemir, bit pazarının en iyi müşterilerinin üniversite öğrencileri olduğuna işaret ederek, ''Öğrenciler ev eşyasından bilgisayara kadar ihtiyaç duydukları ürünlerin ikinci elini tercih ediyor. Çalışır durumdaki elektronik eşyaları çok uygun fiyatlarla satıyoruz. Yenisiyle fiyatlarımızın arasında yüzde 50 fark oluyor. Bu da talebi artırıyor'' dedi.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail