Translate

İzleyiciler

2 Ağustos 2011 Salı

Battlefield 3 roman oluyor!

Bir Electronic Arts stüdyosu olan DICE 2011’in en çok beklenen oyunlarından biri olan Battlefield 3™’ü konu alan bir romanı duyurdu.
Battlefield 3: The Russian ismindeki roman, eski SAS subayı, Bravo Two Zero’nun çok-satan yazarı And McNab ve Peter Grimsdale tarafından kaleme alındı.
Kitap Battlefield 3’ün tek kişilik sefer oyunundaki kahraman askerlerden biri olan RU Özel Kuvvetler subayı Dima’nın hikayesini anlatıyor. Gerçek savaşın yol açtığı dram ve travmayı bizzat yaşamış olan McNab ve yardımcı yazarı Grimsdale, hikayeye son derece gerçekçi bir yaklaşımla yürek parçalayan bir perspektif kazandırıyorlar.
Aynı oyun gibi kitap da belgesel gerçekçiliğine, durmak bilmeyen aksiyona ve gazete manşetlerinden fırlamış saldırılara ev sahipliği yapıyor. Battlefield 3: The Russian kendisini ve müfrezesini hayatta tutmak için elinden geleni yapmaya çalışan bir askerin portresini çiziyor. Bu modern askeri roman 28 Ekim 2011’de oyunla birlikte piyasaya çıkacak.
Oyunun tek kişilik hikayesi PLR ismiyle bilinen tehlikeli bir örgütün New York City’e saldırısını engellemek için zamana karşı yarışan Deniz Piyadesi Çavuşu Henry Blackburn ile ilgili anımsamalar eşliğinde anlatılıyor. Blackburn saldırıya doğru giden önemli olayları hatırlarken, oyunculara da kara, deniz ve havada yürek hoplatan görevlerde önemli karakterleri kontrol ediyorlar. Bu karakterlerden biri, Özel Kuvvetler kariyerinin son demlerini yaşayan efsanevi, pragmatik GRU subayı Dmitri “Dima” Mayakovsky. “Temizleyici” ismiyle bilinen Dima, işi halledebilmek için ne gerekiyorsa yapan tarzda bir karakter. Kitap hikayeyi oyunun bıraktığı yerde alıyor ve McNab ve Grimsdale’e hem Battlefield 3 olaylarına, hem de Dima’nın kendi kişisel hedeflerine yepyeni bir perspektifle yaklaşma imkanı veriyor.
“Savaşın duygu yoğunluğunu ve şiddetini tek bir araçla anlatmak mümkün değil. Battlefield 3: The Russian romanı bu deneyime açılan pencerelerden biri, oyun ise bir diğeri. Bu ikisi birbirini mükemmel biçimde tamamlıyorlar,” diye tanımlayan Andy McNab, “DICE ile birlikte çalışmak inanılmaz bir deneyimdi. Bu sonbaharda Battlefield 3 herkesi ciddi biçimde şaşırtacak. Hikaye, karakterler, oyun dünyası ve aksiyon akıllardan çıkmayacak bir deneyim sunacak” diye sözlerine devam etti.
McNab ayrıca oyunun tek kişilik, işbirliği ve çokluoyuncu seferlerinde günümüz savaşlarının gerçekçiliğinin ve sertliğinin yansıtılabilmesi için DICE ekibiyle birlikte çalışıyor. Paris’in kalabalık caddelerinden Tahran çölünün kumlarla kaplı ıssız düzlüklerine kadar dünyanın dört bir yanındaki modern savaşların rahatsız edici gerçekliğini yansıtacak olan Battlefield 3, uluslararası başarı yakalayan Battlefield serisinin en yeni oyunu. Battlefield 3 kısa süre önce düzenlenen bu yılki Electronic Entertainment Expo (E3) fuarından aralarında Yılın En İyi Aksiyon Oyunu ve En İyi Online Çokluoyuncu Oyunu ödüllerinin de bulunduğu 47 endüstri ödülünü kazanarak müthiş bir başarıya imza atmıştı.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail