Translate

İzleyiciler

6 Ağustos 2011 Cumartesi

İşte 1980'lere damgasını vuran, unutamadığımız 9 cihaz!

1980'lerin en sevilen 9 elektronik cihazı!

Ne iPad, ne de akıllı cepler... İşte 1980'lere damgasını vuran, unutamadığımız 9 cihaz!


Elektronik cihazlar, geçen senelerle birlikte hızla şekil değiştiriyorlar. Bunların bazıları yeni bir teknolojiyle evrimleşirken, bazıları yok oluyor veya başka bir teknolojinin bir parçası haline geliyor. Bu yazımızda 1980'lerde kullanıcıların favorisi olan 9 cihazı sizler için bir araya getirdik.
Sony Walkman
80'lerde herkesin elde etmek istediği cihaz, iPod'lar ve akıllı cepler değil ilk Sony Walkman idi. Sony Walkman, ilk kez bir yerden bir yere giderken müzik koleksiyonunuzu yanınızda taşımanıza izin veriyordu. Cihaz tabi ki sadece teyp kasetlerini çalabiliyordu.
Nintendo NES (Nintendo Entertainment System)
Cihaz, 80'lerin oyun konsolu olarak önemli bir yere sahip. Yaklaşık 30 sene sonra insanlar hala 8-bit oyunları oynuyorlar, bunun yanında cihazın oyun endüstrisinin daha kaliteli oyunlar üretmesine yol açtığı da düşünülüyor.

Speak & Spell
Çocuklara yönelik bir eğitim aracı olan Speak & Spell'de cihaz tarafından söylenen kelimeyi klavye ile yazmanız gerekiyordu. ROM oyunları ile farklı kelime oyunları oynamak da mümkündü. 1978'de CES'te tanıtılan oyuncak, bu özelliği ile ilk el oyuncağı olma özelliğini taşıyor.
Commodore 64
1982'de piyasaya sürülen Commodore 64, zamanının en iyi bilgisayarıydı. 17 milyon satan bilgisayarın en çok satan bilgisayar olduğu tartışmaları hala yapılıyor.
Game Boy
NES'in 8-bit el konsolu kopyası olan Game Boy'un siyah orijinal beyaz sürümü, daha sonrasında Game Boy Color ile desteklendi ve 118.69 milyon birim sattı.
Microsoft Windows
Windows'un 1985'de yayınlanan ilk sürümü, bir çok soruna sahipti ve şüphesiz işletim sisteminin en iyi sürümü değildi. Ancak 1992'de Windows 3.1'in çıkışıyla önemli bir güncelleme yapıldı. Bu yavaş başlangıca rağmen Windows, 90'larda PC piyasasına hükmetti. Bugün ise Windows, Mayıs 2011 itibariyle işletim sistemi pazarının yüzde 88'ini hala elinde tutuyor.

Tuğla telefonlar
Motorola, ilk gerçek cep telefonu Dynac8000x'i tasarlardı ancak ürünün fiyatı 3.995 dolardı. Telefonla 30 dakika konuşabiliyordunuz, şarj olması ise 10 saat sürüyordu. Motorola'nın ana rakibi ise Mobira Cityman 1320 ve Nokia 101 gibi cepleri ortaya çıkaran Nokia idi.
Lego
Lego'nun kurulduğu 1980'lerde ilk korsan temalı setler, Duplo serileri ve Tecnic kitleri şirket tarafından ortaya çıkarılmıştı. Lego'nun 80'lerde ürettiği en önemli şey ise birbirine yapışan legoları ayırmaya yarayan LEGO Tuğla Ayırıcısı idi.
Arcade kabinleri
Dikey oyun kabinleri 80'lerin bir simgesi haline gelmişti. Hatrımızda kalan oyunlar arasında Pacman, Battlezone, Space Invaders ve Donkey Kong var.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail