Translate

İzleyiciler

26 Aralık 2015 Cumartesi

Whatsapp Nasıl Çöker? Nasıl Düzeltilir?

Milyonlarca kullanıcısı olan Whatsapp, son zamanlardaki sorunlarıyla kullanıcılarını olumsuz etkilese de hala sevilen ve en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması olmayı koruyor. Sevilen bu uygulamada gün geçtikçe yeni bir güvenlik açığı ortaya çıkıyor.


Whatsapp Nasıl Çöker? Nasıl Düzeltilir?
Whatsapp üzerinden birine 4000 gülücük gönderdiğiniz takdirde karşı tarafın uygulaması çöküyor! Bunu bulan bakın kim çıktı?
Popüler mesaj uygulaması olan Whatsapp'ın gün geçtikçe yeni bir güvenlik açığı meydana çıkıyor. Whatsapp üzerinden birine 4000 gülücük gönderdiğiniz takdirde karşı tarafın uygulaması çöküyor! Bunu bulan bakın kim çıktı? İşte detaylar ..
Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, herhangi birinin diğer kullanıcıların WhatsApp istemcilerini çökertmesine neden olabilecek önemli bir hataya sahip. Yama dağıtılana kadar uygulamanın çökmesini durdurmanın tek yolu tüm konuşmaları silmekten geçiyor.
4000 GÜLÜCÜKLE ÇÖKÜYOR
Uygulamadaki bug Indrajeet Bhuyan isimli bağımsız bir araştırmacı tarafından bulundu. Bhuyan, bir hedefe 4000 smiley ifadesi gönderilerek uygulamanın kilitlenip
çökmesine neden olunabileceğini keşfetti. Bu durum WhatsApp’ta özel karakter seti kullanılarak yazılmış 2000 kelimelik bir mesajı aldıktan sonra oluşan çökme hatasından faklı değil. Bu açık da geçtiğimiz yıl Bhuyan tarafından tespit edilmişti.
WhatsApp geçen yıl mesajlarda izin verilen karakter miktarını sınırlayarak hatayı düzeltmişti. Mesajlaşma uygulamasının arkasındaki geliştiricilerin smiley ifadeleri için benzer sınırlamaları koymayı unutmuş olması, bu açığın Indrajeet Bhuyan tarafından istismar edilmesinin önünü açmış oldu.
KULLANICILAR TEHDİT ALTINDA
WhatsApp’ın Android platformu için yayınlanan son sürümünün Marshmallow, Lollipop ve Kitkat çalıştıran cihazlarda test edildiği ve saldırıya açık olduklarının görüldüğü ifade ediliyor. Ek olarak Chrome, Opera ve Firefox ile kullanılan WhatsApp Web sürümü de savunmasız durumda. Windows Phone ve iOS uygulamalarının ise saldırıya karşı savunmasız olup olmadığı henüz belirsizliğini koruyor.
Akıllı telefonların yaygınlaşması ile mesajlaşma uygulamaları da artmaya başladı. Bunlardan WhatsApp öyle tuttu ki şu anda geçtiğimiz yıllarda bir çok ülkede en çok indirilen iPhone ve Android uygulaması oldu. İnternet üzerinden karşılıklı mesajlaşma ve dosya gönderebilme programı olan WhatsApp, GSM operatörlerine ödediğimiz kısa mesaj ücretlerini azaltmanın en güzel yollarından biri. Geçtiğimiz yıllarda GSM operatörlerine 13.9 milyar dolarlık bir SMS geliri kaybı yaşatmış.
Whatsapp-messenger
WhatsApp kullanabilmeniz için telefonunuzun internete bağlı olması gerektiğinden ya kablosuz ağa bağlanmanız ya da bir mobil internet paketi almış olmanız gerekiyor. WhatsApp kullanabilmeniz için mesajlaşacak arkadaşınızın da WhatsApp kullanması gerekiyor. Böylelikle sınırsız mesajlaşmak, resim, video ve ses kaydı göndermeniz mümkün.
Dünyanın neresinde olursanız olun internet bağlantınızın olduğu her yerden sevdiklerinizle mesajlaşmak, çektiğiniz fotoğrafları veya videoları gönderebilmek varken neden yapmayasınız?
Bu arada WhatsApp uygulamanın, mesajlaşama ve dosya gönderme seçenekleri dışında; bulunduğumuz konumu da arkadaşlarınızla paylaşabilmeniz mümkün. Arkadaşlarınıza bulunduğunuz yeri uzun uzun anlatmanıza gerek kalmadan, share location (konum paylaş) seçeneği ile bulunduğunuz yeri gösteren harita bilgisi arkadaşınızın telefonuna yükleniyor ve bunu linki tıklayan arkadaşınız Google Map ile yerinizi rahatlıkla bulabiliyor.
Uygulama ile mesaj gönderirken karşı tarafın online olması da gerekmiyor. Tüm mesaj ve dosya göndermeyi offline modda yapabiliyorsunuz. Mesaj gönderilen kişi online olduğunda mesajları alıyor.
WhatsApp Nasıl Kullanılır?
Telefonunuza uygulamayı App Store‘den yükleyin. (Android telefon kullanıyorsanız Google Play‘e girin) App Store’u açın ve sağ altta yer alan büyüteç işaretine tıklayın. Üstte gelen kutuya WhatsApp yazın ve gelen uygulama penceresinde FREE yazan yeri tıklayıp telefonunuza indirin.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail