Translate

İzleyiciler

19 Aralık 2015 Cumartesi

Türkçe Siri Artık Daha Akıllı

Apple'ın akıllı asistanı Siri, artık ülkemizde de restoran, kafe, alışveriş merkezi ve benzin istasyonu gibi yakındaki önerilerini göstermeye başladı. Detaylar haberimizde.


Türkçe Siri Artık Daha Akıllı
Apple'ın ilk olarak iOS 5 ile birlikte iPhone 4s'in bir özelliği olarak kullanıcılara sunduğu Siri, her ne kadar her geçen yıl gelişimini sürdürse deTürkçe desteği kazanmak için 2015 yılını beklemiş ve 23 Şubat tarihindeiOS 8.3 Beta 2 ile birlikte Türkçe olarak da karşımıza çıkmıştı.
Siri'ye yeni yetenekler ekleyen Apple, ayrıca Spotlightaramasında Haritalar uygulamasının Yakındaki özelliği sayesinde kullanıcılara çevredeki restoran, kafe, alışveriş merkezi ve benzin
istasyonu gibi mekanları göstermeye başlamıştı. Ancak ne yazık ki Siri ilk çıktığında olduğu gibi Yakındaki özelliği de iOS 9 kullanıma sunulduğunda ülkemizde kullanılamıyordu. 
Ancak dün iOS 9'daki Spotlight arama kısmına girdiğimizde bir anda karşımıza çıkan Yakındaki bölümü şaşırtırken, başta hata olduğunu düşündürdü ancak Siri'ye de benzer soruları sorduğumuzda yanıt alınca,Apple'ın sessiz sedasız bu özellikleri ülkemizde kullanıma sunduğunu fark etttik. 
Artık iOS 9 telefonunuzda ana ekranda en sol, arama sayfasına kayarakYakındaki önerilerini kullanabilir ya da Siri'ye soracağınız basit sorular ile bu önerileri alabilirsiniz. Biz denememizde Siri'ye "Karnım acıktı.""Benzinim bitiyor." cümleler söyledik ve geçerli yanıtlar aldık. Siz de yaptığınız denemeleri forumumuzda diğer kullanıcılarımız ile paylaşabilirsiniz.
15-12/18/siri.jpg
Son bir not olarak bu özelliklerin Apple'ın iOS 9 Özelliklerinin Kullanılabilirliği sayfasında ülkemiz için kullanılabilir görünmediğini, sadece 1 Aralık tarihinde güncellenen iOS 9 Arama özelliği sayfasında Siriönerilerine Türkçe olarak rastladığımızı hatırlatalım. Konuyla ilgili daha fazla bilgiye eriştiğimizde siz takipçilerimizi de bilgilendireceğiz.

-----sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail