Translate

İzleyiciler

26 Aralık 2015 Cumartesi

Periscope Hakkında Bilmeniz Gerekenler!

Periscope'un Twitter ile bağlantılı bir uygulama olduğunu zaten biliyoruz. İnternet üzerinden canlı yayın olanağı sağlayan bu uygulama Periscope kullanan diğer kullanıcılar tarafından yaptığınız canlı yayının izlenmesini sağlamaktadır. Peki Periscope Nasıl Kullanılır? Buyrun detaylar...


Periscope Hakkında Bilmeniz Gerekenler!
Nasıl Kullanılır?

Periscope’u kullanmak için ilk önce Twitter hesabınızın olması gerekiyor. Twitter ile Periscope'a giriş yaptıktan sonra uygulamayı kullanmaya başlayıp canlı yayınlar yapabilirsiniz.
 
Canlı Yayın Nasıl Yapılır?

Periscope üzerinden canlı yayın yapmak için; uygulamanın alt bölümünde bulunan
kamera simgesine tıklamanız gerekiyor. Bu bölüme tıkladıktan sonra; canlı yayınınızın gizli olup olmayacağını, konumun bildirilip bildirilmeyeceğini ve Twitter’da paylaşılıp paylaşılmayacağını seçip “Start Broadcast”e tıklayıp canlı yayına başlayabilirsiniz.

Periscope'un ayarlar bölümündeki Autosave seçeneği ile canlı yayınlarınızı telefonunuza da kaydedebilirsiniz.

Takipçilerinizi Yönetin
 

Periscope yine Twitter gibi takipçi üzerine kurulu bir sistem. Periscope’ta istediğiniz kişiyi takip edebilir, engelleyebilir ve takipçileriniz canlı yayına başladığında bildirim almanızı sağlayabilirsiniz. Canlı yayınlarda kullanıcılardan anlık mesaj alabilir ve etkileşimde bulunabilirsiniz.

Periscope kapatılacak mı?
 

Türkiye’de yakında başlayacak Spor Toto Süperlig maçlarının ve diğer şifrelenmiş içeriklerin yine Periscope ve benzer programlar aracılığıyla tüm kullanıcılara ulaşacağına işaret eden Avukat Kürşat Ergün, şu bilgileri verdi: “Canlı yayın uygulamaları hukuka aykırı olarak kullanıldığında telif sorunları başta olmak üzere birçok hukuki sorun ortaya çıkar.

Burada dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta sorumlu olan tek unsurun Periscope olmadığıdır. Canlı yayınları hukuka aykırı bir şekilde gerçekleştiren ya da direkt olarak hukuka aykırı içerikleri yayınlayan kullanıcılar ihlali gerçekleştiren kişiler olduğundan direkt olarak sorumludurlar.

Periscope her ne kadar bu tür yayınlara izin veren ya da denetlemeyen bir uygulama olsa da hukuka aykırı yayınları yapan kullanıcılar kendisi olduğu için asıl ihlali gerçekleştiren kişiler kullanıcılar olmaktadır” şeklinde konuştu.

Twitter’ın kullanıcıların mobil cihazları ile canlı yayın yapmalarına izin veren uygulaması Periscope, son dönemde bir hayli popülarite kazanan bir uygulama. Periscope üzerinden kolaylıkla herkes canlı yayın yapabiliyor.

Computer - Internet Technology Design World ---Periscope------------ Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail