Translate

İzleyiciler

21 Aralık 2015 Pazartesi

Dünyanın İlk İnternet Sitesi 25 Yaşına Girdi

Bugün internet üzerinde birçok farklı alanda milyarlarca internet sitesi bulunuyor ve yeni bir site açmanız neredeyse birkaç dakikadan fazlasını almıyor.


Dünyanın İlk İnternet Sitesi 25 Yaşına Girdi
Peki günümüze baktığımım da internet sitelerinin temellerini atan ve bugün 25 yaşına giren ilk internet sitesinin nasıl açıldığını merak ediyorsanız bu haberimizde bunları ele alacağız. CERN günümüzde sadece ünlü parçacık deneyiyle karşımıza çıksa bile internet alanında yapmış olduğu önemli atılımlarıyla da tanınıyor.

World Wide Web’in mucidi Tim Berners-Lee tarafında açılan sitede Hypertext Markup Language ile ilgili bilgilere yer veriliyor ve bir internet sitesinin asıl kurulacağına dair ufak bilgiler de ele alınıyor. Ayrıca internet üzerinde nasıl arama yapabileceğiniz de açıklananların arasında.
Sitenin kurulduğu NeXT bilgisayar CERN’de sergileniyor ve bilgisayarın üzerinde kırmızı kalemle “Bu bir sunucudur. KAPATMAYIN” yazısı halen dikkatleri çekiyor. İnternetin ilk siyesine de buradan ulaşabilirsiniz.


Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail