Translate

İzleyiciler

19 Aralık 2015 Cumartesi

Mars’ta Yaşam Yok!


SpaceX kurucusu Elon Musk, Mars yaşamı ve İnsanlı Mars Görevi ile ilgili düşüncelerini aktardı. Elon Musk, Mars'ta yaşam olmadığını vurguladı! İşte detaylar.


Elon Musk: Mars’ta Yaşam Yok!
Bilim ve teknoloji ile ilgili sık sık gündeme gelen SpaceX kurucusu Elon Musk, yine uzay bilimi ile ilgili açıklamaları ile medyada yer aldı.

:: Elon Musk, Kontollü Yapay Zeka İstiyor!

Mars ile ilgili farklı düşüncelerini aktaran Elon Muskİnsanlı Mars Görevitehlikeleri ile ilgili farklı düşüncelerinden bahsetti.
15-12/19/news_1-mars-ta-yasam-var-mi-populer-bilim-nasa-2016.png

Elon Musk: Mars’ta hayat yok!

Mars’a yapılması planlanan insanlı görev ile ilgili en büyük endişeler arasında, Mars’a zarar vermek yer alıyor. İnsan atıklarının, olası canlı ekosistemlerini yok edebileceği endişesi, Mars görevi için en çok konuşulan ve tartışılan etik konuların başında yer alıyor.
15-12/19/news_3-mars-ta-yasam-var-mi-populer-bilim-nasa-2016.png
Bu durum sadece insanlı görev için değil, Mars’a gönderilenCuriosity'nin dezenfekte edilmesine kadar uzanıyordu. Elon Musk ise, tam da bu noktada düşüncelerini beyan etti.
SpaceX firmasının da, önümüzdeki 10 yıl içinde Mars’a insan göndermesinin ihtimallerinin konuşulması üzerine dikkatleri toplayan Musk, söz konusu olduğu gibi Mars’a zarar verme endişesi taşımadığını belirtti.
15-12/19/news_2-mars-ta-yasam-var-mi-populer-bilim-nasa-2016.png
Mars’ta herhangi bir yaşam olduğunu düşünmediği ve araştırmaların bunu gösterdiğini söyleyen Musk, dolayısıyla insanlı görevlerin herhangi bir canlıyı yok etmesinin de mümkün olmayacağını vurguladı.
Öte yandan, elbette ki çeşitli organizmaların Mars yüzeyi altında donuk halde kalmış olma ihtimallerinin bulunduğunu reddetmediği söyleyen Musk, yüzeyin metrelerce altındaki olası bir yaşama, insan atıklarının zarar veremeyeceğini belirtti.
:: Elon Musk'ın söz konusu İnsanlı Mars Görevi açıklamaları ile ilgili, siz ne düşünüyorsunuz?


Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail