Translate

İzleyiciler

18 Aralık 2015 Cuma

Geleceğin Sürücüsüz Otomobili: Etos!

Rindspeed'in geliştirdiği Etos, sürücüsüz kullanım özelliğinin yanı sıra, üzerinde bulunan drone'u sayesinde çekim yapabiliyor. Etos, geleceğin teknolojilerini üzerinde barındırıyor.

17.12.2015 / 18:30Geleceğin Sürücüsüz Otomobili: Etos!
Tasarladığı birbirinden ilginç konseptlerle otomotiv dünyasının dikkatini çeken İsviçre merkezli tasarım grubu Rinspeed, önümüzdeki ay Las Vegas’ta düzenlenecek olan Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES 2016) tanıtmak üzere Etos adını verdiği yeni bir konsept otomobil tasarladı. 2014 yılında Cenevre Otomobil Fuarı’nda görücüye çıkardığı XchangE gibi tamamen ‘otonom sürüş' özellikleri sergileyen Etos, otomotiv sektöründe geleceğin en önemli teknolojilerinden biri olan sürücüsüz otomobil fikrini geliştirmeyi amaçlıyor.
15-12/17/rinspeed2.jpg

Katlanan direksiyon simidi

BMW’nin hibrit spor otomobil modeli i8 üzerinde geliştirilen Etos, farklılaştırılan ön ve arka tasarımı ile temelini paylaştığı modelden. Ön tamponu değiştirilerek farklı bir ön yüze sahip olması sağlanan Etos’un arka tamponunda da
farklı tasarım detayları uygulanarak özgün bir görünüme kavuşturulmuş. İç mekanı da Rinspeed’in daha önceki konseptlerine uygun olacak şekilde yeniden elden geçirilen Etos, her haliyle geleceğin otomobili olduğunu gözle önüne seriyor. 21.5 inçilik iki dev ekran aracın içinde göze çarpan unsurlardan biri olsa da oto pilot özelliğine geçilmesi halinde katlanarak ön konsola gizlenen direksiyon simidi, aracın dikkat çeken bir diğer detayını temsil ediyor.
15-12/17/rinspeed4.jpg

Üzerinde Drone Pisti Var

Borbet tarafından üretilen 20 inçlik jantlarla yere daha sağlam basan aracın en sıra dışı özelliği ise, Etos’un kendisine bağlı olarak geliştirilen bir 'drone'a sahip olması. Aracın arka kısmında kendisine özel olarak ayrılan ve tabanında 12 bin LED bulunan ‘mini piste’ iniş ve kalkış yapabilen drone, aracı takip ederek yolculuk sırasında havadan video kaydı yapılmasına hatta internet üzerinden paylaşılmasına imkan tanıyor. Bu pist aynı zamanda mesaj ekranı olarak da kullanılabiliyor. Diğer bir yandan drone, araç içinden verilen koordinatlara erişim yaparak paket teslimatı da gerçekleştirebiliyor.
15-12/17/rinspeed3-1450361952.jpg

Sürücünün Gözlerini Takip Ediyor

8 farklı açıya bakan kameranın bulunduğu araç, olası tehlikelere karşı sürücüsünü uyarıyor. Ayrıca araç içerisinde sürücünün göz hareketlerini takip eden bir sisteme de yer verilmiş. Sürücünün baktığı açıdaki görüntüleri ve gözden kaçabilecek olan detayları gözlemleyen sistem, ekrana yansıttığı bildirimlerle sürücünün sürekli olarak dikkatli bir şekilde araç kullanmasını sağlıyor. Aşağıdaki linkten aracın sıra dışı videosunu izleyebilirsiniz. 

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail