Translate

İzleyiciler

4 Şubat 2014 Salı

Mavi Işık, Zihin kıvraklığı ve Verimliliğini Artırıyor!




mavi ışık,zihin,sağlık,beyin,verimlilikABD'de yapılan bilimsel çalışmada mavi ışığın insanda zihin kıvraklığı ve verimliliği artırıcı etkisi olduğu saptandı.


ABD'deki "Brigham and Women's Hospital" (BWH) araştırmacılarının yaptığı çalışma, gündüz saatlerinde alınan mavi ışığın zihinde kıvraklığı ve verimliliği hızlı bir şekilde artırdığını gösterdi.
Bilimsel çalışmayı kaleme alan ekibinin başı Dr. Shadad Bahman, araştırmaya ilişkin BWH'nin internet sitesinde yayımlanan yazıda, "Daha önce yaptığımız çalışmaları, mavi ışığın akşam saatlerinde zihinde kıvraklığı artırıcı etkisi olduğunu bize göstermişti. Ancak bu yeni veri, bu etkinin sabah saatlerinde de geçerli olduğunu gösterdi. Bu bulgular, gün boyu uzun süre mavi ışığa maruz kalmanın zihin
üzerindeki kıvraklığı artırıcı etkisini gözler önüne seriyor" dedi.
Thomas Jefferson Üniversitesi'nden Nöroloji Profesörü George Brainard'ın geliştirdiği özel bir aygıtla 16 katılımcı üzerinde yapılan çalışmada, mavi ışıkla yeşil ışığın beyin üzerindeki etkileri kıyaslandı.
Araştırmada, gün boyu 6,5 saat süren bilimsel çalışmanın ardından katılımcıların uykulu olma durumları ve tepki gösterme süreleri ölçüldü. Ayrıca başlarına elektrotlar takılan katılımcıların, mavi ışığa maruz kaldıkları durumda beyinlerindeki kendini tekrarlayan faaliyet kalıpları değerlendirildi.
Bilimsel çalışmanın sonucunda mavi ışığa maruz kalan katılımcıların devamlı olarak kendilerini daha az uykulu hissettikleri saptandı. Ayrıca, katılımcıların yeşil ışığa maruz kalanlara oranla tepki verme sürelerinin daha hızlı olduğu ve verimlilik testlerinde de diğer gruptakilere oranla daha az dikkat kayması sorunuyla karşılaştıklarını belirlendi.
Bilimsel çalışmada yer alan kıdemli araştırmacı nörobilim uzmanı Dr. Steven Lockley, çalışmanın insan zihninde kıvraklığı, verimi ve iş güvenliğini artırmada ışıktan yararlanılması konusunda önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail