Translate

İzleyiciler

21 Şubat 2014 Cuma

WhatsApp'ın kurucusu Jan Koum hakkında..


internet,facebook,WhatsApp,mesajlaşma,mobil,sosyal ağ,medya
Facebook'un mobil mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ı 19 milyar dolara satın aldığı yönündeki açıklama sırasında Mark Zuckerberg, "Jan'ı uzun zamandır tanıdığını" söyledi. Başta ABD olmak üzere çoğumuzun bundan haberi yoktu.
Daha önce Yahoo'da çalışan Jan Koum, Brian Acton ile birlikte WhatsApp'ı kurdu ve mesajlaşma şirketinin CEO'luk görevini de yürüttü.

Şimdi ise yeni bir görev daha alıyor: Facebook yönetim kurulu üyeliği.
37 yaşındaki Koum Yahoo'da çalıştığı süre boyunca altyapı ve güvenlik mühendisliğinde görev aldı. LinkedIn'deki profilinde belirttiğine göre Koum 1995 yılında MVHS'den mezun olmuş ve San Jose Üniversitesi'ni bitirmeden bırakmış.
Kurucusu gibi WhatsApp hakkında da çok şey bilinmiyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan yatırım şirketi Sequoia Capital, WhatsApp'ın pazarlamaya tek bir kuruş harcamadığına dikkat çekti ve
"ABD'de bu kadar büyüyüp yabancı ülkelerde geniş kitlelerce sevilen ve içeride de takdir edilen başka bir teknoloji şirketi yok" dedi.

Şirket her iki ayda bir aylık aktif kullanıcı sayısını açıklıyor. Şirketin şu an 450 milyon aktif kullanıcısı var.

Aralık ayında Koum yaptığı açıklamada şirketin odağında mesajlaşma, yalnızca mesajlaşma olduğunu söylemişti—oyun, reklam, hile yok. WhatsApp, "yolu açmak ve insanların sohbet edebilmesini istiyor."

WhatsApp yatırımcısı Sequoia Capital, Tumblr'da yayınladığı bir mesajda Koum'un sohbete odaklanmasına neden olarak şunu gösterdi: 16 yaşında ABD'ye göç etmiş bir insanın Rusya ve Ukrayna'daki akrabaları ile bağlantıda kalma isteği.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail