Translate

İzleyiciler

13 Şubat 2014 Perşembe

Firefox'unuz çok yavaşsa, onu hızlandırın!

 Her geçen gün biraz daha hantallaşan Firefox'u hızlandırmanın yollarını açıklıyoruz!

internet,web,tarayıcı,hızlandırma,Firefox,Booster,indirFirefox her yeni sürümünde daha da hızlanıyor, öyle ki bu konuda neredeyse Chrome'u rahatsız edecek. Ancak bazı kullanıcılar için Firefox hala yeteri kadar hızlı değil. Mozilla'nın web tarayıcısından mümkün olan en iyi performansı alabilmek için bazı ince ayarlar yapmanız gerekebilir. İşte size ek performans sağlayabilecek birkaç ipucu.

Firefox Booster

Windows kullanıyorsanız, yapmanız gereken ilk iş Firefox Booster'ı indirip çalıştırmak. Bu küçük uygulama, Firefox'un arka planda kalan ayarlarını sizin için değiştiriyor. Araç sadece v1, v2 ve v3'ten bahsetse de tüm Firefox sürümlerinde çalışıyor.

Hızlı bir bağlantınız varsa, Firefox'un daha fazla bağlantı ve "pipeline" kullanmasına izin verebilirsiniz. Bağlantınız yavaşsa bağlantı sayısını kısıtlamak, darboğazların oluşmasını
engelleyebilir.

Firefox Booster, yanıp sönen metinleri kapatma, Firefox'un bellek kullanımını optimize etme, hata mesajlarını web sayfası olarak gösterme gibi Firefox'un performansını artırmaya yönelik bazı ek ayarlar da sunuyor.

Ek ince ayarlar
Diğer ince ayarlar için adres satırına about:config yazmanız ve çıkan uyarıyı kabul etmeniz gerekiyor. Bunun ardından Firefox'un çalışma şeklini etkileyen ayarlardan oluşan uzun bir liste ekrana gelecek.

1. Filtre kutusuna browser.sessionhistory.max_entries yazın ve çıkan sonuca çift tıklayın, değeri 10 olarak değiştirin. Bu, Firefox'un geçmişte saklayacağı site sayısını 10'a düşürecek, böylece disk kullanımını azaltacaktır. Diskiniz genellikle PC'nizin en yavaş parçalarından biri olduğundan, bu ayarı değiştirmek sizi hızlandırabilir.

2. nglayout.initialpaint.delay adında bir Integer oluşturun ve değerini 0 olarak değiştirin. Böylece Firefox, sayfa yüklenirken belirli bölümlerin yüklenmesini beklemeyecektir.

3. browser.cache.memory.enable ayarını bulun ve değerini True olarak değiştirin. Bu, Firefox'un önbelleğinin bir kısmını belleğe yerleştirmesini sağlayacak, daha önce açtığınız web sayfalarının daha hızlı açılmasına izin verecektir.

4. browser.cache.memory.capacity adında yeni bir Integer değeri oluşturun. 512MB RAM'iniz varsa 8192, 1GB veya daha fazla RAM'iniz varsa 12288 değerini kullanın. Bu, ön belleğin bir kısmını taşıyacak bellek boyutunu ayarlamanızı sağlayacaktır.

5. browser.cache.disk.capacity ayarını bulun ve değerini 4096 olarak değiştirin. Bu, önbellek için daha az disk alanının kullanılması anlamına gelecektir. Bir SSD'niz varsa bu adımı atlayabilirsiniz.



Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail