Translate

İzleyiciler

23 Aralık 2011 Cuma

Sony'nin PlayStation ile ilgili yaptığı değişiklik

 Sony'nin PlayStation ile ilgili sessiz sedasız yaptığı değişiklik, başına iş açmaya devam ediyor...
Ekim ayında Sony, Playstation Ağı kullanıcıları için servis kullanım koşulları sözleşmesini değiştirdi. Yeni sözleşmenin bir bölümünde Sony, milyonlarca çevrimiçi oyun konsolu kullanıcısının Sony'e karşı açılacak yeni davalara katılamamasını şart koştu. Şart koştu diyoruz çünkü eğer kabul etmezseniz PS3'ünüz veya PSP'niz ile Playstation Ağı'na bağlanamıyorsunuz.

GameStop'un belirttiğine göre Kaliforniya'dan bir kullanıcı kasım ayında Sony'ye yeni kullanım koşulları sözleşmesi üzerinden dava açtı. İddia dosyasında Sony, kullanıcıları hali hazırda para vermiş oldukları çevrimiçi oyun servislerine erişimden vazgeçmeye zorlamakla suçlanıyor. Ayrıca şirket sözleşmede yapılan değişiklikleri açık açık yayınlamadığı için de suçlanıyor.
Dava dosyasında Sony'nin tek çıkar yolunun sözleşmenin dava edilen bölümlerinin çıkarılarak 30 gün içerisinde yeniden onaya sunulması olduğu söyleniyor. Sony'den henüz resmi bir cevap ise gelmiş değil.
Microsoft da geçtiğimiz günlerde Xbox kullanım koşulları sözleşmişini benzer bir dava yüzünden değiştirmişti.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail