Translate

İzleyiciler

5 Aralık 2011 Pazartesi

Eklentilere eklenti çözümü!

Çok sayıda eklenti kullananlara özel eklentiler!

Firefox'da fazla eklenti kullanıp bu kargaşada kaybolanlar... Bu 5 eklenti ile eklenti sorununa son!


Firefox'da azımsanmayacak sayıda eklentiye sahipseniz ve bu eklentilerin hepsini kullanıyorsanız, onları yönetmenin otomatik bir yolunu bulmak isteyebilirsiniz. İşte eklentilerle yaşayanların çok işine yarayacak 5 eklenti:
Restartless Restart
Eklentileri sık sık yükleyip kaldırıyorsanız, yeniden başlatma işlemi için bir klavye kısayolu (CTRL+ALT+R) ve menü öğesi oluşturabilirsiniz. Tüm ihtiyacınız olan Restartless Restart adlı Firefox eklentisi.
Add-on Compatibility Reporter
Firefox kullanıcısı olarak tarayıcının alpha ve beta sürümlerini deniyor olabilirsiniz. Bu ise bazı eklentilerle sorunlar meydana getirebiliyor. Add-on Compatibility Reporter ile önceki sürümlere özel eklentilerin şu anki tarayıcınızla uyumlu olup olmadığını deneyebilir, Mozilla'ya bu konuda bir rapor gönderebilirsiniz.

Is It Compatible?
Bu çok basit eklenti, Eklenti Yöneticisi penceresindeki her eklenti için uyumlu olduğu sürümleri gösterir. Bu sayede Firefox'unuzu yükseltmeden önce hangi eklentilerden feragat edeceğinizi düşünüp taşınabilirsiniz.
FEBE (Firefox Environment Backup Extension)
Bu eklenti ile tek tıklamada her şeyi yedekleyebilir veya geri yükleyebilirsiniz. FEBE, eklentilerinizi, temalarınızı, yer imlerinizi, tercihlerinizi, parolalarınızı, çerezlerinizi, diğer dosya ve klasörleri yedekleyebiliyor. Geri yüklerken, neyi geri yükleyeceğinizi seçmeniz de mümkün. Tüm yedekleri dilerseniz box.net üzerinde çevrimiçi olarak saklayabiliyorsunuz.
FEBE, dilerseniz çok sayıda eklentiyi tek bir XPI dosyasında birleştirip, yüklenebilir bir şekilde saklayabiliyor.

CLEO (Compact Library Extension Organizer)
Çok sayıda eklentiniz varsa ve hepsini bir arada tutmak istiyorsanız, CLEO ile tüm eklentilerinizi yüklenebilir bir dosyada toplayıp yedek olarak saklayabilir veya farklı bir bilgisayara yüklemek üzere kullanabilirsiniz.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail