Translate

İzleyiciler

13 Aralık 2011 Salı

Sabit disklerde devrim!

4 TB kapasiteli disk japonya'da satışta...
Piyasaya sürülen bu sabit disk o kadar büyük ki, içerisine dünyayı kopyalasınız da dolmaz!

Her ne kadar sabit disk piyasasında sel dolayısı ile bir stok sorunu olsa da bu sorun, üreticilerin yeni ürünler geliştirmesi için bir engel teşkil etmiyor. Zira MaximumPC.com'un verdiği habere göre Hitachi dünyanın ilk 4 TB kapasiteli dahili sabit diskini üretti.
Japonya tabanlı yerel bir satış sitesi olan Akiba PC Watch'ta satışa sunulan sabit disk, henüz Hitachi tarafından bile resmi olarak duyurulmadı. Firmanın Deskstar serisine ait olan disk, SATA 6 Gbps arabirimini kullanıyor ve 32 MB ön belleğe sahip. CoolSpin teknolojili disk, sessiz ve serin çalışıyor.
Peki fiyat? 4 TB kapasitenin maliyeti 345$. Bu fiyat sel dolayısıyla da epey yüksek durumda. Öte yandan yakında rakiplerin de 4 TB'lık diskleri sunmasıyla fiyatlar düşebilir. Son olarak diskin plaka başına 1 TB depolayabildiğini belirtelim.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail