Translate

İzleyiciler

6 Aralık 2011 Salı

Kimliksiz internete giriş yok!

İnternet devasa bir dünya... Ancak her geçen gün ortaya çıkıyor ki o dünyada gençleri hele hele de çocukları bekleyen büyük tehlikeler var.
BTK güvenli internet sistemiyle sanal alemdeki bu tuzakları engellemeye çalışıyor. Ancak internet kafelerde çocukla genci, gençle yetişkini ayıracak bir sistem yok.

Bilişim uzmanlarının tavsiye ettiği sistem aslında kullanıcının yaşına göre yönlendirmeler yapacak akıllı bir internet sistemi... Nasıl otomobil, kamyon ya da TIR ehliyetleri farklıysa, uzmanlar internette de yaşa göre ehliyet olmalı, çocuk, genç ya da yetişkin ehliyetinin elverdiği sınırlar içerisinde internette dolaşabilmeli diyorlar.

İnternet, doğru kullanıldığında hiç şüphesiz bilgi deposu. Fakat çoğumuz o kontrolü sağlayamıyor ve bu sanal alemin esiri haline geliyoruz.

Çin bu sıkıntıyı internet kafelerde kimlik kontrollü bir sistemle aşmaya çalışıyor. Kişi yaşına göre belli bir süreden sonra eğitim ya da spor sitelerine yönlendiriliyor. Bilişim uzmanlarının teklif ettiği ehliyet uygulaması da benzer bir sistemi kapsıyor.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail