Translate

İzleyiciler

31 Aralık 2011 Cumartesi

Google'ın 2012 falına baktık!


2012 yılında Google'dan hangi sürprizler gelecek; baş belaları neler olacak? İşte Google'ın 2012'si!


Google, internetteki lider konumunu kötüye kullandığı iddiasıyla hem yerel hem de uluslararası anlamda inceleme altında. Yani Google 2012'de arama motorunu, sosyal ağı Google+'ı, mobil platformu Android'i geliştirmeye çalışırken bir yandan avukatlar, davalar ve hakimlerle de boğuşmak zorunda. İşte Google'ı 2012'de bekleyenler: 1. ABD ve Avrupa Birliği'nin tekelcilik karşıtı kararları
Federal Ticaret Komisyonu, Google'ın arama işini ve aramanın Android'e nasıl entegre edildiğini "resmi olarak incelemeye" koyuldu bile. Avrupa Birliği Komisyonu ise Google'ın rakip hizmetleri arama sonuçlarında daha altlara düşürüp düşürmediğini araştırıyor. Kore Adil Ticaret Komisyonu ise Android'in rakip arama motorlarını kısıtlaması hakkında bilgi toplamaya çalışıyor. Bu araştırmalar 2012'de doruk noktasına ulaşabilir.

2. Google'ın patent savunmaları
Oracle, Microsoft ve Apple, Google'ın Android ve Chrome işletim sistemini çalıştıran cihazlara dava açmaya veya dava açmakla tehdit etmeye devam ediyorlar. Google, bunun düşmanca ve organize bir kampanya olduğunu söylemiş ve yeniliğe engel olduğunu iddia etmişti. Android'in patentleri çiğneyip çiğnemediğini mahkemeler karar verecek. Ancak Google'ın en çok zorlanmasına rakiplerine nispeten küçük patent portföyü neden olacak. Google, bu nedenle Motorola Mobility'yi satın almıştı. 2012, Google'ın patent portföyünü güçlendirmek için elinden geleni yaptığı bir yıl olacak.
3. Aramalar daha sosyal olacak
Google+ üst düzey yöneticilerinden Bradley Horowitz, aramanın daha sosyal işlevlere sahip olacağının işaretini şu sözleriyle vermişti: "Plus'ı sunduk, şimdi Google'ı sunmaya başlıyoruz." Google, sosyal ağından topladığı bilgilerle arama sonuçlarını daha isabetli bir hale getirmek için çalışacak.
Google, kullanıcılar hakkındaki bilgilerini, +1 düğmesine tıklandıkça, Google+'da yorum yapıldıkça artırıyor. Bu sayede aramanızla daha alaklı sonuçlar sağlanmaya çalışılacak. Google, ileriye yönelik olarak bazı şeyleri kullanıcı tekrar tekrar sormadan cevaplamayı da planlıyor.

4. Android daha da parçalanacak
Android 4.0'a geçecek birçok cihaz bulunuyor. Ancak bazı cepler hala Android 2.3 "Gingerbread" sürümünü kullanıyor ve en son Android'e ne zaman yükseltilecekleri veya yükseltilmeyecekleri bilinmiyor.
Google, üreticilerle ve kablosuz sağlayıcılarla çalışarak güncellemeleri daha hızlı getirmeye yönelik birtakım talimatlar geliştireceklerini söylemişti. Ancak Google'ın bu sorunu ne kadar ciddiye alacağı bilinmiyor.
5. Chrome pazar payını artıracak
StatCounter, bu ayın başlarında Chrome 15'in Internet Explorer 8'den daha fazla kullanıldığını bildirmişti. Ancak tüm IE sürümlerini hesaba kattığınızda IE, dünya çapında en çok kullanılan tarayıcı. Yine de ortaya sadece Web sayfalarını hızla açmak üzere çıkan Chrome'un pazar payı hızla yükseliyor. Google, web geliştiricilerini Chrome için Web uygulamaları yazmaya yöneltiyor. Tarayıcı içerisinde Angry Birds oynamak, müzik akış hizmetlerine bağlanmak ve çok daha fazlasını yapmak artık mümkün.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail