Translate

İzleyiciler

9 Aralık 2011 Cuma

Chrome Frame'e geçiş devam ediyor!

Chrome Frame'e geçiş devam ediyor!

Mecburen IE kullanan ama aslında Chrome kullanmak isteyen meğer ne kadar çok insan varmış...


İş yerinizde Internet Explorer'dan başka tarayıcı kullanamıyorsunuz, ancak gönlünüzde Chrome gibi bir tarayıcı kullanmak yatıyor. Bunun çözümü Google'ın IE kullanıcıları için sunduğu Chrome Frame'i kullanmaktan geçiyor. Wired'ın raporuna göre ise Chrome Frame'e olan geçiş, son zamanlarda yoğunlaştı.
2009'da çıkan Chrome Frame, ilk başta Google'ın HTML5 özellikli Wave hizmetine erişim sağlama amacını taşıyordu. Ancak Google Apps ile yeni bir hayat buldu ve IE7'ye Chrome'un hızını getirdi. Bu arada IE7 kullanıcıları, eski uygulamalarından vazgeçmek zorunda da kalmıyorlardı. Bu arada, sadece IT departmanları değil, kullanıcılar da kendi başlarına Chrome Frame'i yükleyebiliyorlardı.
Google, Chrome Frame hakkında istatistik sunmasa da IE eklentisi üzerinde çalışmak üzere Chrome takımına katılan Alex Rusell, birçok şirketin geçişi yaptığını söylüyor. Rusell, "daha iyi tarayıcıları kullanan kullanıcılar istiyoruz" diyor ve ekliyor: "ancak bir nedenle geçiş yapamıyorlarsa, Chrome Frame geçerli bir alternatif haline geliyor."
Microsoft ise işleri biraz farklı görüyor. Şirkete göre Chrome Frame sadece IE platformu için bir dehdit değil, aynı zamanda bir güvenlik tehdidi oluşturuyor.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail