Translate

İzleyiciler

27 Aralık 2011 Salı

Mecliste Facebook ve Twitter talebi!

Güvenlik açığına karşı "güvenli ağ" kullanımına geçen TBMM'de milletvekilleri sosyal ağlar için özel talepte bulundu.

TBMM'de güvenli kablosuz ağ dönemi başladı. Milletvekilleri, artık TBMM yerleşkesindeki kablosuz ağ bağlantısına kullanıcı adı ve şifre ile giriş yapacak.
TBMM İdare Amiri ve CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, ''Kablosuz Erişim Cihazlarının Kullanımı'' konusunda daha önce milletvekillerine duyuru yapmıştı. Uygulama, bu hafta başında başladı. Bundan böyle TBMM yerleşkesi içinde kablosuz olarak bilgisayar ağına erişim için kullanıcı adı ve şifre gerekecek.
Geçiş sürecinin problemsiz olması için kullanıcı adı ve şifre; e-posta ve domain için kullanılan kullanıcı adı ve şifre ile aynı olacak. Bu iki alan aynı şekilde doldurulduğu takdirde kablosuz erişim cihazlarına erişilebilecek. 1 Şubat 2012 tarihine kadar belirlenen geçiş sürecinde kullanıcı adı ve şifre girilmeden ''misafir'' ağı üzerinden sadece internete bağlanılabilecek.
Kullanıcı adı ve şifresini almamış olanlar ile kaybedenler, bu bilgilerini Bilgi İşlem Başkanlığından temin edebilecek.
AÇIKLARI GİDERMEK İÇİN GELİŞTİRİLDİ
Bu uygulama, TBMM'nin bilgi işlem sistemindeki açıkların giderilmesi için geliştirildi. TBMM'ye gelen ziyaretçiler de akıllı telefonlar, diz üstü bilgisayarlar ve iPad'leri ile kablosuz ağ bağlantısı üzerinden Meclisin sistemine girebiliyordu.
Meclisin bilgi sistem güvenliği üzerine hazırlatılan raporlarda bu güvenlik açığının yer alması üzerine şifre uygulamasına geçildi.
Milletvekillerinin Meclis kampüsü dışında iken TBMM'nin intranet sistemine ulaşabilmeleri için de program yazılımı devam ediyor.
TBMM Genel Kurulu'nun ses ve elektronik sistemlerinde de iyileştirmeye gidecek bir çalışma yapılıyor.
Bu arada, TBMM'nin resmi internet sayfasında milletvekillerinin talep etmesi durumunda ''facebook'' ve ''twitter'' adresleri de yayınlanıyor. AK Parti'li 46, CHP'li 21 ve MHP'li 5 milletvekili sosyal medyayı etkin bir şekilde kullanıyor. BDP'li milletvekilleri ise sosyal medyayı tercih etmedikleri görüldü.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail