Translate

İzleyiciler

4 Aralık 2010 Cumartesi

Bilim adamları Van Gölü'nün suyunda şifa arayacak...

Van Valiliği bu yıl başlattığı ulusal ve uluslararası etkinliklerine bir yenisini daha ekliyor. 1 hafta önce '2. Uluslararası Doğu Anadolu Bölgesi Geleneksel Mutfak Kültürü ve Van Yemekleri Sempozyumu'na ev sahipliği yapan Van, bu kez Van Gölü suyunun, sedef hastalığı başta olmak üzere cilt hastalıklarını iyileştirdiği yönündeki bulgular üzerine 'Tamara'nın güzellik sırrı açığa çıkıyor' sloganıyla bir çalıştaya da ev sahipliği yapacak.

Van Valiliği'nin organizasyonu, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) İstanbul Adnan Menderes Üniversite ile Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesi'nden konunun uzmanlarının katılacağı 'Van Denizi Suyunun Sağlık Turizmi ve Cilt Bakımı Açısından Değerlendirilmesi' konulu çalıştay 9-10 Aralık tarihleri arasında Merit Şahmaran Otel'de yapılacak. Akdamar Adası'nın efsane kızı 'Tamara'nın güzellik sırrı açığa' çıkıyor sloganıyla yapılacak olan çalıştayda Van Gölü suyunun, sedef hastalığı başta olmak üzere cilt hastalıklarını iyileştirdiği yönündeki bulgular üzerinde durulacak. Çalıştay hazırlıkları ile ilgili bir açıklama yapan Van Vali Yardımcısı Atay Uslu, Van Valiliği ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nin işbirliği ile yapılacak çalıştayın 2 gün süreceğini kaydetti. Amaçlarının çalıştayda Van Denizi suyunun sağlık ve cilt hastalıklarına iyi geldiği bulgularını masaya yatırmak olduğunu ifade eden Uslu, şunları kaydetti: "Van'ın güzelliklerinden ve özelliklerinden bir yenisini daha kamuoyu ile paylaşacağız. Merit Şahmaran Otelimizin ana sponsorluğunda gerçekleşecek olan toplantıda konunun uzmanları Van Denizi suyunun, sağlık ve cilt hastalıkları ile ilgili bulgularını masaya yatıracak. Özellikle Van Denizi ile ilgili olarak çok konuşulan Sedef hastalığı üzerinde iyileştirici etkisi olduğu, açık yaraları dezenfekte ettiği, cildi arındırdığı, tüyleri sararttığı, sodalı olması dolayısıyla da bir temizleyici rolünün olduğu konuları da çalıştayda tartışılacak. Valilik olarak amacımız el değmemiş Turkuaz koyları ve muhteşem gün batımıyla insanı dinlendiren Van Denizi'ini sağlık turizmine de kazandırmaktır." dedi.
BİRÇOK BİLİM ADAMI VAN DENİZİNİ İNCELEYECEK
Van Valisi Münir Karaloğlu, Ak Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan, YYÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Ceylan'ın da birer konuşma yapacağı çalıştayda, YYÜ Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sarı "Van Gölü'nün Limnolojik Özellikleri, Kirlilik ve Ekolojik Etkileri", İstanbul Üniversitesi (İÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hatice Gürdal'ın "Van Gölü'nün Bioiklimsel Özelliklerinin Değerlendirilmesi", İÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeki Karagülle'nin "Şifalı Su Olarak Bilinen Van Gölü Suyunun Değerlendirilmesi", GATA Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ersin Odabaşı'nın "Van Gölü İçin Talassoterapi Örnekleri", İÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mine Karagülle'nin "Tıbbi Çamurlar ve Göl Çamurları", Ankara Atatürk Eğitim Araştırma Hastanesinden Prof. Dr. Ahmet Metin'in "Güneşin Ultraviyole Işınları ve İnsan Derisi", GATA Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Faruk Tekbaş'ın "Sağlık Turizmi ve Çevre Sağlığına Etkileri" ve Adnan Menderes Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Didem Evci Kiraz'ın da "Turizm ve Sağlık İlişkisi" konularında sunum yapacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail