Translate

İzleyiciler

14 Aralık 2010 Salı

Twitter’da ‘zayıflama hapı’ paniği

Mikroblog sitesinde güvenlik açığı! 'Zayıflama hapı' tanıtımı yapan linkli mesaj aracılığıyla, kullanıcıların hesapları ve arkadaş listeleri ele geçiriliyor.

Popüler mikroblog sitesi Twitter, tarihinin en büyük güvenlik sorunlarından birini yaşıyor. Olası bir güvenlik açığından yararlanan hackerlar, ele geçirdikleri hesap ve 'izleyici' listelerindeki binlerce Twitter hesabı üzerinden ‘spam’ yayıyor.
Twitter hesaplarının maruz kaldığı hesap hırsızlığının hızla yayılarak dakikada 10 bine yakın tweet yayınlanmasına yol açtığı söyleniyor. ‘Acai berry hapı’ olarak bilinen bitkisel zayıflama haplarının reklamını yapan tweet’te verilen linkin virüslü bir siteye yönlendirdiğini düşünen firma yetkilileri, sorunu bir an önce çözmek için çalışıyor.

Ancak bazı bağımsız yorumcular, sorunun linkten değil, Twitter’daki güvenlik açığından kaynaklandığı kanısında. Onlara göre Twitter’daki açığı kullanan kötü niyetli korsanlar, virüslü tweet’in gittiği tüm hesapların şifrelerinin çalındığını söylüyor.
Twitter hesabını çalınanların yapması gereken, ne olursa olsun ‘acai berry’ tweet’lerindeki linke tıklamamak, sonra da hemen hesaplarının şifresini değiştirmek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail