Translate

İzleyiciler

14 Aralık 2010 Salı

Google Chrome Firefox'a kafa tutuyor!

Google'ın web tarayıcısı Chrome sonunda Firefox'un ensesine yapıştı. Peki ama hangi konuda?

Google, Chromium Blog'unda paylaştığı bir yazıyla Chrome eklentilerinin birinci yılını kutluyor. Yazıda son 12 ay içinde toplanan istatistiklerde bazı büyük rakamlardan bahsediliyor.
Bu rakamlar arasında 8.500 eklenti ve 1.500 tema bulunurken, Chrome kullanıcılarının üçte birinin en az bir eklenti kullandığından bahsediliyor. Toplamda ise 70 milyon eklenti ve tema yüklenmiş.
Aslında Uygulama Galerisine baktığınızda uygulama sayısının 10.000'i aştığını görmek mümkün ancak
Google'ın neden 10.000 değil de "8.500'ün üzerinde" dediğini ise bilmiyoruz.
Bu rakamlar, Chrome'un baş rakibi Firefox'la rekabeti açısından da oldukça önemli. Mozilla, kaç eklentiye sahip olduğu konusunda pek fazla bilgi vermiyor ve daha çok indirme rakamlarına odaklanıyor. Ancak kategorilerdeki toplamları bir araya getirdiğinizde toplam eklenti sayısını bulmak mümkün. Bu ise Firefox'un 12.739 eklentiye sahip olduğunu ortaya çıkarıyor. Ancak Chrome eklentilerinin inanılmaz büyüme hızına bakıldığında önümüzdeki senenin başlarında Firefox'u geçeceği söylenebilir.
Chrome eklentileri, yeni tanıtılan Chrome OS için de önemli bir rol oynuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail