Translate

İzleyiciler

1 Aralık 2010 Çarşamba

Çocukların çakmak gazı koklayarak oynadıkları ölüm oyunu

Çocukların çakmak gazı koklayarak oynadıkları ölüm oyunu Facebook’tan yayılıyor. “404, çakmak gazı, uhu, oje, bali, tüp kokusu tutkunları’ adlı sayfanın 336 üyesi var .

Gençleri madde bağımlılığına karşı korumak için projeler geliştirilirken, çakmak gazı soluyarak ölen çocuklarını sayısı artıyor. Önce İstanbul’da 14 yaşındaki Hakan Ü. ardından da Bursa’da yaşıtı Büşra P. çakmak gazı koklayarak öldü.
Uzmanlar aileleri uyarırken, çocukların sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta “404, çakmak gazı, uhu, oje, bali, tüp kokusu tutkunları” adlı bir sayfa açtıkları ortaya çıktı. 336 üyenin bulunduğu gruptaki çocukların yaşları 10 ile 20 arasında. Üyelerin bu sayfada, ölümcül sonuçlar doğuran maddeleri nasıl kullandıklarına dair özendirici ifadeleri dikkat çekiyor:
‘ÇAKMAK ZİPPO İSE İSTEMEM’

Sultan Ö. “mazot midemi bulandırıyor ama uhu kokusu başka”, Oğuz K. ”en iyisi bali, ısıtır”, Vedat K. “Çakmak favorim”, Yunus Jesus “Çakmak gazı zippo gazıysa berbat kokuyor eklemek lazım..” Zeliha K. “Bali, uhu, tiner, yağlı boya, olsa da koklasak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail