Translate

İzleyiciler

23 Aralık 2013 Pazartesi

Tarayıcının yavaşlatan toolbar'lar Chrome ile tarih oluyor!


Chrome, toolbar'ları öldürüyor!

chrome,google,internet,arama motoru,web tarayıcı,browserUzun yıllardır internet kullanıcılarının bir türlü kurtulamadığı "çubuklar" Chrome ile tarih oluyor!


Tarayıcı toolbar'larını herkes biliyordur. Çeşitli amaçlar taşıyan bu araçlar tarayıcının üst tarafına yerleşerek, kullanıcıların farklı fonksiyonlara pratik şekilde ulaşmasını sağlıyor. Ancak çoğunlukla tarayıcının yavaşlaması ve kullanıcıların web trafiğinin izlenmesi gibi sonuçlar doğuran toolbar'lar, bilinçli kullanıcılar tarafından çok tercih edilmeyebiliyor.

Google da bu gerçeğin farkına varmış olacak ki, kendi
tarayıcısı Chrome için artık toolbar yayınlanmasına izin vermeyeceğini açıkladı. Chrome'un Web Store'unda yer alan toolbar'ların yapımcılarına, yeni kuralları adapte etmeleri için Haziran 2014'e kadar süre tanıyan Google, bu tarihten sonra alıştığımız eski nesil tollbar'ların Chrome'da var olmayacağının altını çizdi.

Elbette toolbar'lar hala IE veya Firefox için çalışıyor olacak. Ancak onlar da Google'dan örnek alarak, çoğu kullanıcıya baş belası olan toolbar'lardan kurtulmak için adım atabilirler.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail