Translate

İzleyiciler

20 Aralık 2013 Cuma

Facebook, Twitter gibi sosyal içerik sağlayıcısı olma yolunda..


Sosyal paylaşım sitesi Facebook, sosyal medyada sporla ilişkili yazışmaların ve paylaşımların analizini yapan SportStream'i satın aldı.

facebook,sosyal medya,internet,instagram,vine,Mark ZuckerbergFacebook, SportStream’in gerçek zamanlı bilgiyi bir araya getirme, süzme ve sergilemeye olanak sağladığını belirtti.
Bu satın alma anlaşmasının, Facebok’un medya ortaklarına, internet sitelerinde
sporla ilgili paylaşımları bulmada ve bunları kendi içeriklerinde kullanmada kolaylık sağlaması bekleniyor.
Facebook’un bu adımı, rakibi Twitter gibi gerçek zamanlı sosyal içerik sağlayıcısı olma girişimi olarak görülüyor.
Facebook yönetcileri, SportStream'i satın alma işleminin ardındaki mali ayrıntıları açıklamadı.
Şirket son aylarda kullanıcı ve ortaklarının belirli konularla ilgili haber ve yazışmaları daha kolay bulabilmeleri için çeşitli adımlar attı. Bunlar arasında etiketler, iliştirilmiş iletiler ve en çok konuşulan başlıklar bulunuyor.
Eylül ayında belli bazı haber kuruluşlarının Facebook'ta belli konularda yapılan mesajlaşmaları ve görüş alışverişlerine yayınlarında yer vermelerine olanak sağlanmıştı.
Ortaklara ayrıca, belli bir konuda ve belli bir zaman diliminde, belirli bir sözcüğün Facebook mesajlarında hangi sayıda kullanıldığını göstermelerine de izin verilmişti.
Facebook, kullanıcılarının ortak ilgi alanları konusunda birbirleriyle iletişim kurabilmesini istediğini ve atılan son adımların bunu kolaylaştırmayı amaçladığını kaydetti.


Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail