Translate

İzleyiciler

5 Aralık 2013 Perşembe

Güneş'e yaklaşmanın bedelini hayatıyla ödedi.



Bugüne dek Güneş'e en çok yaklaşan cisim o oldu. Ama bu rekorun sonu pek de iyi bitmedi!


ISON,kuyrukluyıldız,uzay,nasa,güneş,dünya,ISON, 28 Kasım'da ilk defa Güneş'e en yakın geçiş yapan ünvanını kazanan kuyruk yıldız. Fakat ISON bu yolculuğunda hayatta kalmayı başaramadı. Gökbilimciler, "Güneş'e bu kadar yaklaşacak bir kuyruklu yıldız hayatta kalacak mı parçalanacak mı yoksa aynı şekilde yolculuğunu devam ettirecek mi" sorularını 28 Kasım 2013 tarihinde eş zamanlı gözlemlerle yanıtladı.
Bilimsel adı C/2012 S1 olan ISON; Rusya'daki, International Scientific Optical Network adlı bilimsel araştırma kuruluşu tarafından keşfedildiği için ISON kuyruklu yıldızı adıyla biliniyor. 21 Eylül 2012'de Vitali Nevski ve Artyom Novichonok tarafından keşfedilen ISON, Güneş Sistemimizin en uç noktalarından birinde buzlu ve gizemli Oort Bulutu'ndan geliyordu.

Kuyruklu yıldızların yansıtma özellikleri yüksek olmayıp kömüre yakın olmakla birlikte ISON kuyruklu yıldızının yansıtma özelliği Ay'dan 15 kat fazlaydı ve parçalanmayıp yoluna devam etseydi, gündüz bile gökyüzünde parlak bir nokta olarak görülebilecekti.
ISON Kuyruklu Yıldızı'nın saatte 325 bin kilometre hızla Güneş'e yaklaşarak, yaklaştıkça bu hızın daha da artması ve Güneş'i dolandıktan sonra da hızının yeniden 90-100 bin km'ye kadar düşeceği bekleniyordu. Fakat Güneş'e en yakın olduğu mesafeye yani 1,2 milyon kilometreye geldiğinde ( bu mesafe Güneş'in çapından biraz daha küçük), yüzey sıcaklığının 2 bin dereceye kadar yükselmesiyle ISON'un çekirdeği aşırı ısıya dayanamayarak " Güneş'e en çok yaklaşan kuyruklu yıldız" ünvanını hayatıyla ödedi.
ISON,kuyrukluyıldız,uzay,nasa,güneş,dünya,

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail