Translate

İzleyiciler

15 Aralık 2013 Pazar

2013'ün en ilgi çeken donanımları!


2013, donanımlar açısından hiç de durgun bir yıl olmadı. İşte yılın en ilgi çeken donanımları!


GeForce GTX,TITAN,Xbox One,PS4,Haswell,Razer BladeTeknoloji hayatımızda daha fazla yer edinmeye başladıkça donanımlara olan ilgi şaşırtıcı biçimde ikinci plana düştü; çoğu kullanıcı cep, tablet gibi cihazlarla daha çok ilgilenmeye başladı. Ancak bu donanıma olan talebin azaldığı anlamına gelmiyor. Donanım teknolojisini geliştirirken burada çıkan sorunları kullanıcıya yansıtmamak, büyük ve zorlu bir görev ve Nvidia, Apple, Intel gibi önde gelen üreticiler bu işi yüksek hızlarda gerçekleştirebildiler. Dolayısıyla ilk bakışta belki fark etmeseniz de 2013, donanım için
önemli bir seneydi. İşte 2013'ün en dikkat çeken donanımları.

Nvidia GeForce GTX TITAN

AMD ve Nvidia arasındaki daha hızlı işlemci üretme savaşı senelerdir sürüyor. İki devden biri en hızlı yongasını ortaya çıkardıktan sonra diğeri boş durmuyor ve birkaç ay sonra hız rekoru kıran, daha da hızlı yeni yongayı ortaya çıkarıyor. TITAN'da ise Nvidia farklı bir yol tercih etti. TITAN sadece daha hızlı bir yonga değil, üst düzey kalitede, müthiş bir ürün.

TITAN'ı farklı kılan özellikleri arasında çoğunlukla metalden oluşan yapısı ve kartın kendisinin Nvidia tarafından üretilmesi var.

2013'ün başlarında çıkan TITAN, şu an GTX 780 Ti ve AMD'nin son kartları tarafından geçilmiş durumda. Yine de TITAN'ın Nvidia'nın kart tasarımındaki etkisi büyük.


PlayStation 4 ve Xbox One
Konsollar, şimdiye kadar hep belirli performans hedeflerine özel tasarlanmış cihazlardı. Ancak bu gelenek, yeni nesil konsolların PC'lere benzer donanımlar kullanmasıyla terk edildi.

Bu, kısa dönemde konsolların ve PC'lerin çok daha yakın bir ilişkisinin bulunacağı anlamına geliyor. Bu sayede oyunları uyarlamak kolaylaşacak, birden fazla platformu destekleyen oyunların sayısı artacaktır. Sadece PC'lere öze hizmet ve uygulamalar ise konsollarda daha çok görünmeye başlayacak.

Gelecekte ise konsol ve PC'lerin ayrı platformlar olarak muamele görmesi sorgulanabilir. Geliştiriciler belki de konsolda başladığımız bir oyunda kaldığımız yeri buluta kaydedip, ona PC'mizde devam etmemizi sağlayacak işlevleri bize sunacaklar.

4. nesil Core işlemciler (Haswell)

Haswell kod adıyla tanınan 4. nesil Core işlemciler, 3. nesle göre büyük bir performans artışı sunmuyorlar. Zaten Intel'in hedefi de bu değildi. Haswell, laptop ve convertible PC'lerde daha iyi bir pil ömrü sunmayı amaçlıyor ve bu alanda oldukça başarılı.

Dell XPS 12 ve 13 inç'lik Retina ekranlı MacBook Pro, yüzde 50-100 ekran parlaklığında neredeyse 7 saatlik kesintisiz web gezintisine olanak tanıyorlar. Duraklamaları, işlemciye daha az yük getiren işleri aralara katarsanız rahatlıkla 10 saatlik kullanıma ulaşmanız mümkün.


2. Nesil Razer Blade


Razer'ın ikinci nesil Razer Blade laptop serileri, Intel Haswell işlemcisi ve Nvidia'nın en son 700 serisi grafik işlemcilerini kullanıyor. Her ikisi de önceki sürümlerine göre daha verimliler ve bu sayede sadece 17mm kalınlığındaki Blade çok daha büyük ekranlarla çalışabiliyor.

4K monitörler

Beğensek de, beğenemesek de, çözünürlük savaşları tam hızlıyla devam ediyor ve sadece TV'leri, tabletleri değil, laptop ve monitörleri de etkiliyor. Piksel sayısını artırmak, bir ürünün mağaza raflarında daha etkileyici görünmesini sağlamanın basit yollarından bir tanesi ve üreticiler, bu fırsatı değerlendirmek istiyorlar.

Monitörlerde 4K çözünürlüğün gereksiz olduğunu da söylemiyoruz. Daha yüksek çözünürlük, birçok alanda görüntünün fark edilir derecede keskin hale gelmesi demek. Özellikler yazı tipleri 4K'da oldukça güzel görünüyorlar, oyunlar da 4K'dan faydalanıyor.

Ancak birkaç sorun da yok değil. 4K monitörler şu an komik derecede yüksek fiyatlara sahipler (32 inç'Lik ASUS PQ321Q'nun fiyatı 3.000 dolar). Bunun yanında Windows, 4K çözünürlüklerinde sorun çıkarabiliyor, en güçlü ekran kartları bile 4K'da zorlanabiliyorlar.


Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail