Translate

İzleyiciler

21 Aralık 2013 Cumartesi

Kanınız hayat tarzınız ve geçmişinize ait bilgileri ortaya çıkarıyor..

 Genetik bilimindeki ilerlemeler ve yeni geliştirilen yöntemlerlele kanın tek bir damlasının incelenmesi, insanların hayat tarzını ve geçmişine dair bilgileri ortaya çıkarmaya yetiyor.


kan,genetik,bilim,dna,Bilim ve teknoloji dergisi New Scientist’te yayımlanan bir makaleye göre, tek bir kan damlasından bir kişi hakkında her türlü bilgiye sahip olmayı sağlayan teknoloji şu anda mevcut. Helen Pilcher’ın kaleme aldığı makalede, kan üzerinde yapılan testlerle kişilerin sağlığı, alışkanlıkları, sosyo-ekonomik durumu, ruh hali gibi verilere ulaşılabildiği ifade ediliyor.

Kan, yıllar öncesinden çocukluğa ait bilgileri bile
içeriyor. Çocukken uğranılan bir taciz, anne ve baba tarafından sevilip sevilmeme bile kanda gizli. Bu bilgilerin edinilmesi, yaşadığımız dünya ve deneyimlerimize dair her şeyin DNA’mız üzerinde izler bırakması sayesinde oluyor. Şu an genetik bilimi, bu bilgileri okuyacak seviyeye ulaştı. Yeni teknolojiye olumlu tarafından bakıldığında, doktorların bu sayede her türlü hastalığı iyileştirmede önemli bir araç elde etmiş oldukları görülüyor. Veriler, olay yerindeki bir damla kanın şüpheli profilini çıkarmaya yardımcı olması bakımından polis soruşturmalarına da kolaylık sağlayacak.

Böyle testlerin yapılması yasalarla sınırlandırılmadığı için veriler kötü amaçlı da kullanılabilir. Herhangi bir kişi ‘kan tahlili’ yapabilir ve başka bir kişinin geçmişine dair bilgilerini elde edebilir.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail