Translate

İzleyiciler

15 Şubat 2016 Pazartesi

Kırmızı Gmail Kilidi Ne Anlama Geliyor?


Gmail üzerinde bazı e-postalarda karşımıza çıkabilen, kırmızı kilit işareti, kullanıcıları endişelendiriyor. Peki, bu kırmızı Gmail kilit simgesi ne demek?


Kırmızı Gmail Kilidi Ne Anlama Geliyor?
Son günlerde bazı Gmail kullanıcıları, gelen kutularına düşen, kırmızı, açık şekildeki yeni kilit simgesinin ne olduğunu merak ediyor. Geçtiğimiz günlerde Google’ın 2 GB ücretsiz depolama alanı sunması ve Gmailşifreleme güncellemeleri geleceği bilgileri, bu sayede hayata geçiyor.
2 GB ilk bakışta çok fazla gibi durmasa da, birçok verinin yedeklenmesi için iyi bir ekstra alan. Ancak bu alanın kullanılabilmesi için önce, Google Güvenlik İncelemesinden geçmelisiniz. Google Drive15 GB ücretsiz alan sunuyor ve ekstra depolama alanı yanında çok önemli gibi durmuyor. Fakat bu işlemi yaparak aslında güvenliğinizi de artırıyorsunuz.
16-02/14/ifrelenmemis-gmail.jpg

Gmail güvenliğe önem veriyor

Google, bilindiği üzere TLS şifreleme sistemine geçerek güvenliği artırıyor. İşte kırmızı kilit simgesinin de kullanım yeri burası. Gmail, artık şifrelenmemiş e-postalarda, kırık kilit simgesi, gönderen kişinin
adresinin yanında soru işareti gösterecek.
İçeriği gizli tutarak sadece alıcının görmesini sağlayan sistemde, bu kilitsimgesini görüyorsanız ve e-posta içeriğiniz önemliyse (şifreler, finans durumu gibi), gönderen kişiyle irtibata geçip bunu güvenlik durumunda bir sorun olduğunu bildirmelisiniz. Eğer çok önemli bir e-posta değil ise, içeriği ifşa edilmiş ya da gönderen kişi gerekli güvenlik önlemlerini almamış demektir.
Bu simgeyi gördüğünüzde hemen spam olarak bildirmenize gerek yok. Fare imlecini kilit simgesinin üzerinde beklettiğinizde, durum ile ilgili bilgi alabiliyorsunuz. Muhtemelen karşı tarafın, içeriği şifrelememiş olduğu ortaya çıkacaktır.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail