Translate

İzleyiciler

3 Ocak 2014 Cuma

YouTube, gelecek hafta 4K çözünürlükte video yayını hizmetini sunacak.



YouTube,google,internet,sosyal medya,4K,video,müzikSürekli artan internet hızıyla TV ve internette yüksek görüntü kalitesini entegre etmek isteyen YouTube, gelecek hafta düzenlenecek Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda 4K çözünürlükte video yayını hizmetini sunacak.


YouTube, GigaOm sitesine yaptığı açıklamayla, gelecek hafta Las Vegas'ta düzenlenecek Tüketici Elektronikleri Fuarı'nda VP9 video kodeksiyle 4K çözünürlüğe adım atacağını duyurdu.

Ultra HD ve piksel yoğunluğu seçeneklerine göre farklılık göstersede, standart 4K, HD'nin dört katı çözünürlük, yani 4096×2160 3840x2160p sunuyor.
Google, bu kadar yüksel bir çözünürlük için evlerde çok yüksek internet hızı bulunması gerektiğini biliyor. Şirketin birçok donanım ve yazılım sağlayıcılar tarafından 4K için kullandığı H.265 video kodeğine alternatif olarak geliştirdiği VP9, HD içeriğin de daha hızlı elde edilmesini sağlıyor.

Google'ın VP9 ile başarılı olması halinde, YouTube'un gücüyle donanım üreticileri VP9 kullanmaya itebileceği düşünülüyor.
YouTube, 4K kalite seçeneğiyle ev eğlencesinde önemli bir adım atacağı gibi, yeni nesil tablet ve konsollarla yaşanacak keyfi de artıracak

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail