Translate

İzleyiciler

17 Ocak 2014 Cuma

Güvenlik açıkları, sosyal medya ve mobil cihazlardaki tehditler..


Trend Micro, yeni yılda kullanıcıların güvenliğini sağlayabilmesi için dikkat edilmesi gerekenleri sıralıyor.

siber,saldırı,savaş,güvenlik,tehdit,hack,hacker,virüs,trojan,truva atı,ddosGeçtiğimiz yıl güvenlik açıkları, sosyal medya ve mobil cihazlardaki tehditler, kimlik hırsızlıkları gibi birçok güvenlik skandalıyla geçti. Yeni yılda benzer sorunların yaşanmaması için önerilerde bulunan Trend Micro Tüketici Güvenlik Hukuku Danışmanı Richard Medugno, güvenlik konusunda kullanıcıların mutlaka dikkat etmesi gereken 10 maddeyi sıraladı:
1. İnternet üzerinden yaptığınız harcamalarda
kullandığınız banka kartlarının şifrelerini belli periyotlarda değiştirin. Zira birçok alışveriş sitesinin veritabanı kötü niyetli kişiler tarafından ele geçiriliyor ve sizin de bilgileriniz bu veritabanlarından birinde olabilir.
2. Eğer çevrimiçi harcamalarınızda kredi kartı kullanıyorsanız, aylık olarak fatura detaylarınızı kontrol etmeyi ihmal etmeyin.
3. Facebook üzerindeki gizlilik ayarlarını kontrol etmeyi ve paylaşımlarınızı görecek kişileri sınırlamayı unutmayın. Facebook’un asla “mahrem bir platform” olmadığını aklınızdan çıkarmayın.
4. İnternet üzerinde kullandığınız tüm şifrelerin farklı harfler, rakamlar, noktalama işaretleri ve en az 10 karakterden meydana geldiğine emin olun. Kısa ve basit şifrelerden kaçının.
5. Kişiye özel hazırlanmış mesajlar ya da e-postalar üzerinden gerçekleşen olta saldırılarının tuzağına düşmeyin. Özellikle tanımadığınız kişilerden aldığınız mesajlara şüpheci yaklaşın.
6. Herhangi bir dijital ortamda kişisel verilerinizi barındıran bir mesajı paylaşmadan ya da göndermeden önce iki kere düşünün. Bu veriler yıllar sonra bile olsa kötü niyetli kişiler tarafından kullanılabilir.
7. Dolandırıcılığa karşı koruma sağlamayan bir ödeme yöntemi kullanmayın. Özellikle banka havalesi ya da doğrudan banka hesabına para yatırmaya benzer yöntemleri asla tercih etmeyin. Zira bu yöntemlerde paranızı geri almak mümkün olmayacak.
8. Telefonunuzu ya da diğer tüm taşınabilir cihazlarınızı güvenlik koduyla kilitleyin. Bir süre sonra cihazın kendiliğinden kilitlenmesini sağlayın.
9. Çocuklarınız evden bağlantı sağlarken internet erişimlerini görüntülemekten endişe etmeyin. Bunun için birçok ebeveyn kontrol aracından yararlanabilirsiniz.
10. Anlık olarak güncellenen ve bir antivirüs çözümünden çok daha fazlasını sunan güvenlik yazılımlarını hem bilgisayarınızda hem de mobil cihazlarda mutlaka kullanın.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail