Translate

İzleyiciler

11 Ocak 2014 Cumartesi

Şifreler konusunda kullanıcılara en iyi hediye, CES 2014


Korunma için de gözlerinize güvenebilirsiniz!

The,Eyelock,ID,dizüstü bilgisayar,şifre,parola,göz,tarama,Lenovo,Thinkpad Şifreler konusunda aşırı hassas kullanıcılara en iyi hediye, CES 2014'te ortaya çıktı!


Aşırı tedbirli veya paranoyak insanlar dışında pek çok kişi, karmaşık şifreler kullanmayı gereksiz bir uğraş olarak görüyor. The Eyelock ID güvenlik sistemi ise, alışılagelmiş güvenlik seçeneklerini bir kenara koyup, gözlerinizi anahtar olarak kullanmanızı sağlıyor.

The Eyelock ID'nin yaratıcısı olan Eyelock firmasının
söylediğine göre insan irisi, her bir gözde sizi diğer insanlardan ayıran 240 tanıma noktasına sahip. Bu sayı, parmak izinin sahip olduğu 20 kişisel noktadan oldukça fazla. Bu durum ise göz tanıma sistemini, klasik sistemlerden çok daha güvenli bir hale getiriyor.

The Eyelock ID sistemi, temel olarak yüksek çözünürlük bir kameranın, bir çift IR yayınlayıcısı ile beraber çalışmasından oluşuyor. CES 2014'te, sistemi deneyenlerin yaptığı yorumlara göre, sistem oldukça güzel bir şekilde çalışmakta ve yakın zamanda klasik şifreleme işlemlerinin yerini alabilecek potansiyele sahip.

Eyelock, şu anda devletlere ve özel firmalara satış yapmakta olan bir firma. Ancak satılmakta olan, daha büyük ve endüstriyel donanım, ofis binalarındaki girişler gibi önemli noktaları korumayı amaçlıyor.

The Eyelock ID ise bu sistemi dizüstü bilgisayar boyutlarına indiriyor. İlk olarak da Lenovo Thinkpad T530'da karşımıza çıkıyor. Kullanıcıların, dizüstü bilgisayarda yer alan kameraya bakması ile beraber, Eyelock ID sistemi eşleştirme işlemine başlıyor ve yapılan eşleştirmeye göre kullanıcıyı kabul ediyor veya etmiyor. Tüm bu süreç, en fazla bir saniye alıyor ve çoğu zaman bu kadar bile sürmüyor. Şu andaki parmak okuyucular ve yüz tanıma sistemleri düşünüldüğü zaman bu hız oldukça şaşırtıcı.

Eyelock'un söylediğine göre 2014'ün sonu veya 2015'in başı gibi, sistem, dizüstü bilgisayarların pek çoğuna entegre edilmiş bir şekilde ortaya çıkmaya başlayacak.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail