Translate

İzleyiciler

27 Kasım 2011 Pazar

Tehlikeli 3 e-posta!

Herkese korku salan 3 e-posta!
Eğer e-posta kutunuza bu e-postalardan biri gelirse, onu açmadan önce iki kere düşünün!

İnternet üzerinde çok sayıda sahtekarlık ve dolandırıcılık yöntemi mevcut. Bunların başında ise, tabii ki e-postalarla yapılan dolandırıcılık girişimleri geliyor. Peki ama en çok kullanılan e-posta tuzaklarını hiç merak ettiniz mi? İşte interneti işgal eden, en popüler 3 e-posta numarası:
Online siparişler: Örneğin Adobe'un CS4 yazılımının lisansı mail'inize geldi. Ancak hemen aldanmayın; spammer'ların en çok denediği yöntemlerden biri paralı yazılımların ücretsiz lisansını veriyor gibi görünmek. Elbette bu lisansı almak için tıkladığınız link'in sağlam olmadığını söylemeye herhalde gerek yok.
Sahte para cezaları: Trafikte ceza yediğinize dair size gelen mail'lere de aldırış etmeyin. Bu şekilde cezasını öğrenmek isteyen kullanıcıları hedefleyen birçok spam mail bulunuyor.
Çalışan adresler için test: Daha çok bir yazılımın veya oyunun güncelleme bahanesiyle ortaya çıkan bir spam türü. Mail adresinizi doğrulamanızı isteyen bu tür spam'lerden de uzak durmanız gerekiyor.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail