Translate

İzleyiciler

18 Kasım 2011 Cuma

Dünyanın en büyük dijital kamerası geliyor!

Kullandığınız dijital kamera, geliştirilen bu yeni dijital kameranın yanında nokta gibi kalacak!

Ev kullanıcısı olarak belki de göreceğiniz en büyük kameralar, şu anda Stanford'da üretilenin yanında küçük noktalar şeklinde kalabilir.
Stanford Lineer İvme Merkezi tarafından büyük ölçekli araştırma ve tetkik teleskobu olarak düşünülen bu kamera kara enerji, görünmesi zor uzay materyalleri ve dünya yakınındaki asteriodleri incelemek üzere tasarlandı.
Yeni üretilecek dijital kameranın 8.4 metrelik bir yarıçapa sahip olacağı belirtiliyor. 3.2 gigapiksel çözünürlüğe sahip olacak kameranın 189 CCD ultraviole ve kızılötesi ışığa duyarlı sensörü olacak. Fiyatının 170 milyon dolar olması planlanıyor. Bu kadar para verdikten sonra arabanızın üzerindeki en küçük detayı dahi 644 km'den rahatlıkla görebileceksiniz.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail