Translate

İzleyiciler

16 Kasım 2011 Çarşamba

16 çekirdeğe "Extreme" cevap!

Sandy Bridge E serisi işlemciler piyasada
Intel'in limitleri kaldıran yeni Sandy Bridge Extreme CPU'ları, AMD'nin 16 çekirdeğine kafa tutuyor!

Intel ve AMD'nin arasında uzun süredir devam eden işlemci yarışında, Intel'in geçtiğimiz yıllarda piyasaya sürdüğü i3, i5 ve i7 serisi ile aradaki fark biraz daha açılmıştı. Devamında üretilen "Sandy Bridge" teknolojisiyse çok beğenildiği gibi, bir o kadar da eleştiri almıştı.
Ve son raunt başladı... AMD'nin 16 çekirdekli Opteron işlemcileri piyasaya sürmesinin ardından Intlel de en üst seviye Sandy Bridge E işlemcilerini kullanıcılarla buluşturdu. Altı çekirdekli yeni işlemcilerin en büyük özelliği ise var olan "K" ibareli modeller gibi çarpan kilidi açık olarak gelmesi. Bu sayede yeni işlemciler kolayca overclock edilebiliyor.
Yeni işlemciler arasında altı çekirdekli ve 3.3GHz hızında çalışan i7-3960X Extreme Edition ve hemen altında yer alan 3.2GHz frekansında çalışan Core i7-3930K dikkat çekiyor. 3960X , Tubo Boost ile 3.9 GHz frekansına çıkarken 3930K da 3.8 GHz'e kadar hızlanabiliyor.

2.5 milyardan fazla transistör...

2.5 milyardan fazla transistör barındıran yeni işlemciler özellikle de oyuncuları hedef alınarak tasarlandılar. Intel bu bağlamda işlemcilerin lansmanına id Software'den John Carmack'ı davet etmeyi ihmal etmedi. Lansmanda konuşan Carmack, yeni işlemcilerin özellikle de RAGE'in benzersiz dokulara sahip dünyasını render etmede önemli bir rol oynadığını dile getirdi.
Her ikisi de 32nm olan yeni işlemcilerin fiyatları epey tuzlu. 15 MB L3 ön belleği bulunan i7-3960X 990$ fiyat etiketine sahipken 12 MB ön belleği olan i7-3930K 555$'dan piyasaya giriş yapıyor.
Son olarak yeni işlemcileri var olan anakartlarınıza takamadığınızı da belirtelim. Fiyatları 200 ila 500 dolar civarında değişen yeni X79 yonga setli bir anakart almanız kaçınılmaz. Yine 1600 MHz frekansında çalışan bellekleri de alışveriş sepetinize eklemeyi unutmayın. Tüm bunların gölgesinde Intel'in yeni X79 yonga setiyle hala USB 3.0 desteği sunmadığını belirtelim. Yine de üreticiler Etron ve NEC gibi firmaların yongalarıyla üçüncü parti USB 3.0 desteğini ihmal etmiyor.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail