Translate

İzleyiciler

11 Ekim 2015 Pazar

WhatsApp Yedekleme Nasıl Yapılır?

Android için bugün güncellenen WhatsApp, artık Google Drive'a yedekleme özelliğine sahip. Peki, WhatsApp verilerini Google Drive hesabına yedekleme nasıl yapılır? İşte cevabı.


WhatsApp Yedekleme Nasıl Yapılır?
Popüler mesajlaşma uygulaması WhatsApp, bugün Android kullanıcıları için önemli bir güncelleme aldı. Android kullanıcılarının artık WhatsAppsunucuları yerine, daha fazla güvenecekleri kendi Google Drive depolama alanlarına
mesaj, fotoğraf, ses kaydı ve video geçmişini yedekleyebilecekleri, Google Drive yedekleme özelliği, WhatsApp'a son güncelleme ile geldi.

:: Android için WhatsApp uygulamasını indir.

Peki, WhatsApp mesajlarını, fotoğraflarını, videolarını ve ses kayıtlarınıGoogle Drive'a yedekleme nasıl yapılıyor? İşte adım adım "WhatsApp verileri Google Drive hesabına nasıl yedeklenir?" sorusunun cevabı.
15-10/07/drive_whatsapp_n6_double.png

WhatsApp verilerini Google Drive hesabına yedekleme

WhatsApp yedeklemesi için öncelikle en güncel WhatsAppGoogle Drive uygulamalarını kullandığınızdan emin olun.
Sonrasında WhatsApp uygulamasından sırası ile "Ayarlar > Sohbetler ve Aramalar > Sohbet Yedeği > Google Drive'a yedekle" yolunu izleyerekGoogle Drive yedeklemesini yapacağınız bölüme ulaşın. Son olarak yedeklemenin otomatik olarak yapılma sıklığını ayarlayın ve yedeklemeişlemini başlatın. İsterseniz her seferinde manuel olarak da yedekleme yapabilirsiniz. Kısa süre içerisinde yedekleme tamamlanacaktır.

WhatsApp yedeklemesini Google Drive hesabından silme

WhatsApp verilerini Google Drive hesabınızdan silmek içinse ilk olarak aşağıdaki bağlantıya tıklayarak Google Drive hesabınıza ulaşın. 

:: Google Drive hesabınıza ulaşmak için tıklayın.

Daha sonra sağ üstte yer alan "anahtar dişlisi" ikonuna tıklayın ve açılan seçeneklerden "ayarlar" açın. Sonraki adımda açılan pop-up penceresinde soldaki "uygulamaları yönet" sekmesine tıklayın ve açılan listenin sonlarında yer alan WhatsApp uygulamasını bulun. Son olarak verileri silmek için "seçenekler > gizli uygulama verilerini sil", uygulama bağlantısını kesmek için "seçenekler > Drive bağlantısını kes" yolunu izleyin.
Yukarıda anlattığımız gibi isterseniz WhatsApp verilerinizi Google Drive hesabınıza yedekleyebilir ya da istediğiniz zaman WhatsApp yedeklemesini Google Drive hesabınızdan kolaylıkla silebilirsiniz.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail