Translate

İzleyiciler

22 Ekim 2015 Perşembe

Facebook Önbelleği Nasıl Temizlenir?

Facebook’un iPhone uygulamasında önbelleği temizleyerek nasıl hafızadan yer açabileceğinizi adım adım anlattık. İşte iPhone’da Facebook önbellek temizleme rehberi!

18.10.2015 / 10:00Facebook Önbelleği Nasıl Temizlenir?
Apple’ın 16 GB iPhone modelli üretme ısrarını iPhone 6s ile devam ettirmesi ilk etapta çok eleştirilmişti. Ancak Apple, 16 GB iPhone’un hafıza açısından yeterli olması için iOS 9 ve iCloud ile çeşitli hamleler yaptı.iCloud sayesinde fotoğraf ve videoları bulut hizmetinde depolayabiliyor,iOS 9 ile gelen uygulama bölme özelliği sayesinde App Store’dan indirilen uygulamalar sadece iPhone modeli ile uyumlu olan dosyaları barındırıyor böylelikle hafızadan tasarruf edilebiliyor.

Bildiğiniz gibi internet bağlantısı ile çalışan içerik odaklı uygulamalar kullandıkça önbellekten dolayı kapladığı alan artabiliyor. Çoğu geliştirici uygulamalarında önbellek temizleme seçeneğine yer veriyor. Önbelleğitemizle özelliği sayesinde uygulama ilk yüklendiği boyutuna geri dönüyor. Bu seçeneğe yer veren uygulamalardan biri de Facebook. Bu haberimizde kullandıkça kapladığı alanı artan Facebook uygulamasının önbelleğini nasıl temizleyeceğinizi ve uygulamanın ilk indirdiğiniz boyutuna nasıl geri döndüreceğinizi anlatıyoruz.

Adım adım Facebook önbellek temizleme

1.AdımFacebook uygulamasını açın. Aşağıda yer alan sekmede “Diğerleri” bölümüne tıklayın.
2.Adım: Diğerleri bölümünden "Ayarlar" seçeneğine tıklayın. Karşınıza çıkan pop-up ekranında “Hesap Ayarları” seçeneğine tıklayın.
15-10/18/facebook-iphone.jpg
3.Adım: Hesap ayarlarında “Tarayıcı” seçeneği yer alacak. Tarayıcı seçeneğine tıklayın.
4.Adım: Tarayıcı seçeneğine tıkladıktan sonra “Verileri Temizle” bölümü açılacak. Bu bölümde Verileri Temizle diyerek Facebook önbellek dosyalarını silebilirsiniz.
15-10/18/facebook-iphone-1445119648.jpg

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- --------sosyal medya, ------facebook, Instagram, internet, Pinterest, sosyal medya, Twitter, vine------ internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama, Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail