Translate

İzleyiciler

19 Ocak 2012 Perşembe

Ultrabook: Nedir, ne değildir!

Son zamanlarda Ultrabook adını çok sık duyuyoruz. Peki ultrabook dedikleri tam olarak nedir?

CES 2012'de adı sıkça anılan ultrabook'ların normal dizüstü bilgisayarlardan ne farkı buluyor? Yeni bir dizüstü bilgisayar almayı düşünüyorsanız, bir "ultrabook" mu almalısınız?
"Ultrabook", ince, güçlü ve hafif tasarıma sahip yeni dizüstülere verilen isim ve aslında bir pazarlama taktiği. Bir ultrabook alıp almamanız, onunla ne yapmayı düşündüğünüze bağlı.

Ultrabook'lar, 20mm ve daha incedir. Intel tarafından meydana getirilen "Ultrabook" konsepti, işlemci olarak düşük güç tüketimine sahip Sandy Bridge işlemcilerini kullanır. Bazı ultrabook'lar, birincil depolama sürücüsü olarak SSD kullanır. Ultrabook'lar, birçok analiste göre Macbook Air'in görünüşünü taklit etmek, aynı zamanda ARM tabanlı tabletlerle yarışmak üzere meydana getirilmiştir.

İnce yapısı neyi değiştiriyor? Kimin işine yarar?

Ultrabook'ların 1.000 doların altında, performanstan ödün vermeyen dizüstü bilgisayarlar olmasına özen gösterilmektedir. İnce yapıları, diğer pahalı dizüstülere göre daha az bağlantı noktasına sahip olacağı anlamına gelmektedir. Ultrabook'larda DVD yazıcı, birçok USB portu, HDMI, ethernet portu ve ek portlar bulunmayabilir.
Ultrabook'lar kimlerin işine yarar?
Ultrabook'lar şu an ince ve hafif bir Windows bilgisayarı isteyenlere yönelik üretilmekte. Taşınabilirlik için bazı portlardan vazgeçmeyi göze alıyorsanız ve MacBook Air'i seviyor ancak Windows'lu bir dizüstü istiyorsanız, ultrabook'lar size göre olabilir. MacBook Air'in ince dizüstü bilgisayarı MacBook Air'in de Windows çalıştırmanıza izin verdiğini hatırlatalım.
Fiyatları ne kadar?
Intel, ultrabook'lar için 1.000 dolar sınırını getirse de özelliklerine göre 1.200 doların üzerinde bir ultrabook bulmanız da mümkün. 2012'nin sonlarına doğru fiyatların düşmesi ve tüm dizüstülerin ultrabook'lara benzer bir hale gelmesi bekleniyor.

Ultrabook'lar işe yarar mı?
Son jenerasyon ultrabook'lar ile gelen Sandy Bridge işlemciler oldukça hızlılar. SSD'ler ise bilgisayarınıza hız katacak diğer bileşenlerden. Ancak birçok model entegre Intel grafikleriyle geldiğinden ultrabook'lardan ciddi bir 3D oyun performansı beklememeniz gerekiyor. Çoğu 4GB RAM ile gelen ultrabook'lar, video ve ses dönüştürme yapmak için de yeterli olmayabilir.
Her özelliğe sahip bir dizüstü bilgisayara ihtiyacınız yoksa, ultrabook'lar sizin için iyi bir seçenek olabilir. Sıkça yolculuk yapıyorsanız ve işinizin büyük çoğunluğunu internetten yapıyorsanız, hafif ve uzun pil ömürlü bir ultrabook işinize yarayabilir. Ancak tasarım ve taşınabilirlik sizin için önemli değilse, aynı parayla daha güçlü ve daha fazla özelliğe sahip bir dizüstü bilgisayar alabilirsiniz.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail