Translate

İzleyiciler

2 Ocak 2012 Pazartesi

LG'nin 55-inç'lik OLED TV'sinden yeni görüntüler

LG, karşımıza ilk olarak geçtiğimiz hafta başlarında çıkan 55-inç'lik OLED TV'sinin yeni görüntülerini yayımladı.
Önümüzdeki günlerde düzenlenecek CES 2012 Fuarının yıldızı olması beklenen bu televizyonu en önemli kılan özellik OLED tabanlı olması. Yani günümüzdeki türdeşleri gibi LED LCD değil. Peki bu ne demek?
Bu herşeyden önce renk canlılığının çok ama çok daha iyi olması anlamına geliyor. Ve tabii ne kadar canlı renk, o kadar yüksek görüntü kalitesi. Bunun yanısıra yine OLED olması sayesinde incelikte de sınır tanımayacak panellerden bahsediyoruz. Örneğin bu televizyon sadece 0.4 cm kalınlığa sahip olacak. Ağırlığı ise 7.5 kilocuk.

Üstelik LG'nin bilgilendirmesine bakılırsa, bu OLED'i diğer OLED'lerden (ki günümüzde ticari olarak satışa sunulan hemen hepsi 20-inç dolayında bir büyüklüğe sahip) ayıran bir diğer özellik ise dört renkli piksel teknolojisinin kullanılması. Şöyle ki, standart OLED'lerden farklı olarak bu panelde her bir piksel RGB'ye (kırmızı/yeşil/mavi) ek olarak beyaz rengi de yayıyor. LG'ye göre bu sayede renkler daha keskin, doğal ve isabetlilik oranı daha yüksek. Tabii bunun gözle görülür bir farklılık yaratıp yaratmayacağı henüz belirsiz.
Bu televizyonu asıl önemli kılansa OLED teknolojisi olmasından ziyade, bu kadar büyük bir ekrana sahip olması. Yoksa günümüzde pek çok küçük ekranda ve tabii ki milyonlarca cep telefonu ekranında zaten kullanılan bir yöntem bu. Fakat takip edenlerin bileceği üzere, bu denli büyük bir ölçeklendirme şimdiye kadar hem maliyetin aşırılığı hem de ömür döngüsünün yetersizliği dolayısı ile hiç mümkün olmamıştı. Gerçi LG'nin de modeli ne zaman, ne kadarlık bir fiyatla satışa sunacağı belli değil henüz ama tanıtım yapacağına göre muhtemelen en geç bu yıl sonlarına doğru da satışa hazır hale geleceği ihtimali yüksek olsa gerek (diye umuyoruz). Böyle düşünmemizin esas sebebi ise, LG'nin 2010 yılında sadece OLED üretimini geliştirmek için yaklaşık 250 milyon dolarlık bir yatırımla yeni bir tesis açması ve geçtiğimiz aylarda da OLED üretimini yıl bazlı 3 kat arttırdıkları yönündeki açıklamaları.

Velhasıl kesin olan bir şey varsa o da gördüğümüz bu televizyonun (en azından yakın) geleceğin televizyonu olduğu.
CES 2012 başlasa da detayları ortaya çıksa modelin…
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail