Translate

İzleyiciler

3 Ocak 2012 Salı

Google fena kızdırdı!

Google bu hamlesiyle fena kızdırdı!
Google'ın girmediği bir orası kalmıştı; oraya da girdi! Ama ne olduysa işte bundan sonra oldu...
Her şey Google'ın 100 milyar dolarlık havayolu taşımacılığı konusuna el atmasıyla başladı. Kullanıcıların uçuşları aramasını sağlayan bir hizmeti devreye sokan Google, rakiplerini fena kızdırdı. Öyle ki bazı rakipleri artık Google'a karşı anti-tekel davası açmanın vaktinin geldiğini düşünüyor.

Eğer Google'da John F. Kennedy hava alanından Las Vegas'a gitmek için "JFK to Las Vegas," araması yaparsanız, artık arama devi size uçuşların ve fiyatlarının bir listesini sunuyor. Çıkan listeyi isteklerinize göre kişiselleştirip istemediğiniz sonuçları eleyebilmeniz de cabası. Üstelik biraz daha devam edip uçuşu seçtiğinizde doğrudan havayolu şirketinin web sayfasına yönlendiriliyorsunuz.
Hal böyle olunca özellikle bu servisi sunan Priceline ve Travelocity gibi siteler saf dışı kalmış oldu. Söz konusu arama motorları, Google'ın en üstte kendi arama araçlarına da yer vermesi gerektiğini iddia ediyorlar ve Google'ın kendilerine engel olduğunu öne sürüyorlar. Zira bu servislere ulaşan kullanıcıların %20'si arama motorları üzerinden yönlendiriliyorlar.

Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail