Translate

İzleyiciler

22 Ocak 2012 Pazar

Sosyal Medya: Yeni Başlayanlar İçin Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal Medya: Yeni Başlayanlar İçin Sosyal Medya Kullanımı

Sosyal Medya, Wikipedia’da yer alan tanımı itibariyle “tek yönlü bilgi paylaşımından, çift taraflı ve eş zamanlı bilgi paylaşımına ulaşılmasını sağlayan medya sistemidir”. Daha genel ve sade bir tanımla ise, sosyal medya, sosyalleşmek, diğer kişilerle iletişimde bulunmak, tanıdıkların amaç, yaşam ve hedefleri gibi detayları birbirleriyle paylaştığı, anlık gelişmelerle aktarımların birçok kişi tarafınca bilinmesini sağlayan bir iletişim ağıdır. Sosyal Medya takip edilmeyi ve takip etmeyi, kısacası münferit platformda izlenilebilir olmayı getirir. Sosyal Medya kişilere birbirlerinin hayatlarındaki en son gelişmeleri haber veren bir habercidir.

Muhtemelen Sosyal Medya’yı Kullanıyor Ama Kullanmakta Olduğunuzu Bilmiyorsunuz.

Sosyal Medya kavramı ve tanımı hayatımızda kullandığımız ancak anlamını bilmediğimiz pek çok terim gibi yaşantımıza girdi ve hemen her iyi internet kullanıcısı sosyal medyayı farkına varmaksızın kullanmakta. Aşağıda isimlerini bulacağınız web siteleri günümüzde en çok tercih edilen ve popüler olan Sosyal Medya siteleridir. İsimlerini gördüğünüzde bunlardan en az birine hali hazırda üye olduğunuzu da göreceksiniz.

* Facebook
* MySpace
* Twitter
* Flickr
* Digg
* StumbleUpon
* Linkedin

İş dünyası, profesyonel hayat, markalaşma gibi kavramlar söz konusu olduğunda yukarıda adı geçen sitelerin ve sosyal medya kullanımın önemi de kendiliğinden gündeme geliyor. Geçen yıllar içerisinde internetin hayatımızdaki ve iş yaşamımızdaki önemi şekil değiştirmeye başladı. Eskiden internet sadece bilgi alışverişinin yapıldığı ve geleneksel iletişim araçları ile yazışma, konuşma, konferans gibi gereksinimlerin karşılandığı bir mecra iken günümüzde internet gereksinimden öte olmazsa olmazlar arasındaki yerini aldı. Özellikle kurum ve bireysel PR ihtiyacındaki kısacası markalaşma süreci içinde olanlar için internet marketing araçları geleneksel tanıtım araçlarından çok daha etkili, çok daha etkin hale geldi. Bu noktada bir diğer önem arz eden ve sizi her daim online tutacak olan mecra Sosyal Medya’da geldi tüm kurumsallaşma süreçlerinin baş köşesine oturdu.


Yeni Başlayacaklar İçin Sosyal Medya!


Markalaşma sürecindeki ürün, şirket, kişi ya da kişiler bir diğer değişle müşteri profilinizi Sosyal Medya ile tanıştırmak istiyorsunuz ancak bunu nasıl yapacağınızı bilemiyor musunuz? Korkmayın yalnız değilsiniz. Öncelikle yapmanız gereken sosyal medyanın ne olduğunu anlamak sonrasında da anlatmak. Şimdi derin bir nefes alın ve zaman-strateji ikileminizi nasıl planlayacağınızı düşünmenize yardımcı olmaya çalışayım.

1- Kimi hedefliyorsunuz?
2- Sizi bulan ya da okuyan kişilere ne sunuyorsunuz? Bu bir ürün ya da hizmet mi?
3- Hedef kitleniz ile aranızdaki iletişimi kurarken hangi sosyal medya aracılarına ihtiyacınız var? Hangileri sizin için gerekli? Niş olduğunuz alan hangisi?

Sosyal Medya’nın Değişen Yüzü: Article Marketing İle Harmanlanmış Sosyal Medya Stratejileri Neden Daha Geçerli?

Sosyal Medya her geçen gün gelişiyor ve büyüyor. Çok değil bundan 1 yıl evvel Myspace benzer alanlardaki kişilerin, Facebook ise eski okul arkadaşlarının buluşma noktasıyken 1 yıl içinde bu mecralar profesyoneller tarafından iletişim platformları olarak kullanılmaya başlandı. Kişiler arası iletişim ön plandayken kitleler arasındaki iletişim gündeme gelmeye başlandı. Sevilen bir markanın takipçileri ortaya çıkarken sanat ve siyaset arenasından da isimler bu kanallar aracılığıyla kendilerini ifade etmeye başladılar. Rekabetin böylesine kızıştığı bir ortamda Sosyal Medya’nın varlığını görmezden gelmek ya da sosyal medyayı iletişim stratejilerinin arasına katmamak karanlıkta kalmaktan başka bir şey değil. Bu nedenle sizler de kendinizi iyi ifade edebileceğiniz platformları seçerek markanız ya da şahsınız adına takipçilerinizi yenilikler konusunda bilgilendirmeye başlamalısınız.

Her iyi sistemin avantajları olduğu kadar dezavantajları da mutlaka vardır. Sizi seven kadar sevmeyen, destekleyen kadar desteklemeyenler de olacaktır. Bu nedenle Sosyal Medya hafife alınmayacak kadar ciddi, ihmale gelmeyecek kadar önemli bir mecradır. Sosyal Medya’yı markanızın konuşan yüzü olarak da görebilirsiniz. Ve bu yüzün susmaması önemlidir. Yazımın başında sosyal medya kullanıcılarının profilini biraz da olsa tanımlamaya çalıştım. Sosyal Medya kullanıcıları sürekli devinimde olan genç nesillerden oluşuyor bu nedenle sizin de sürekli devinim de olmanız ve sosyal Medyayı önemsemeniz gerekiyor. Eğer sosyal medya kullanımında önemsiz davranırsanız sizi destekleyenden çok desteğini esirgeyen bir kitle yaratırsınız. Sosyal Medyanın yanı sıra yenilikçi internet pazarlama sistemlerini de benimserseniz kısa sürede güven ağı oluşturabilirsiniz. Benim kişisel tavsiyem ürün, hizmet ya da kişisel alanınızla ilgili uzmanlığınızı konuşturabileceğiniz makaleler kaleme alarak bunları sosyal medya aracılığı ile yaymanız yönünde olacaktır. Bilgi ve referansınızla güven oluştururken aktardığınız bilginin içeriği ve kalitesi ile doğru orantılı olarak Sosyal Medya ağlarından takipçilerinize ulaşmak onları gereksiz reklam bombardımanına tutmaktan çok daha etkin sonuçlar verecektir. Yeni pazarlamakta olduğunuz bir ürünün artı ve eksilerinin yer aldığı, neden gereksinim duyulabileceğine ilişkin bilgilerinizle şekillenmiş bir makale okurunuz ile samimi bir paylaşım oluşturacaktır. Sosyal Medyanın temelinde samimiyet ve içtenlik kavramları yer alır. Bu iki hedeften uzaklaşmadığınız sürece okurunuz, takipçiniz sizin o anlık değil ömürlük destekçiniz olacaktır. Sosyal Medya’nın değişen yüzünü Article Marketing sistemi ile desteklemek önemlidir. Bunun önemini ilk fark edenlerden olursanız rakiplerinizden hızlıca ayrılacak sektörünüzdeki lider konumunuzu internet ortamında da pekiştireceksiniz demektir.
Computer - Internet Technology Design World --------------- Bilim ve Toplum - Bilim ve Teknik -- -------------------- internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail,Cep, İPhone,Android

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Computer - Internet Technology Design World -----------Bilim ve Teknik -----------internet,oyun,bilgisayar,bilişim,Programlama,Bilim Network,Msn,Yahoo,messenger,Gmail,Hotmail